avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune in instanta? sau altceva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune in instanta? sau altceva?

tatal meu a murit si suntem 3 frati si vaduva sa ca si mostenitori.
Avand in vedere ca la mijloc este vorba de 2 imobile si un teren , aflate si in alte localitati decat in cea de ultim domiciliu, cum este indicat sa se procedeze pt a nu cheltui cu drumuri si notari?
Vreun avocat din Deva pe forum?
Se poate ca in aceeasi actiune vaduva sa lase cota ei cui doreste?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:19, 15 Mai 2014
Ca mostenitori depuneti la orice notar declaratie de acceptarea succesiunii . Daca exista neintelegeri intre mostenitori, se va dezbate succesiunea prin instanta . Daca nu ati facut nimic pentru acceptarea succesiunii exprese sau tacite in termen de 6 luni de la deces sunteti considerati renuntatori. Puteti imputernici unul din frati sa se ocupe de succesiune , sa angajeze avocat etc ,.
Depinde de data decesului, termenul de acceptare e un an astazi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-termen minim si maxim Marius Rujan Marius Rujan Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se ... (vezi toată discuția)
Proprietarul casei batranesti lilianatanca lilianatanca buna ziua. fratele meu locuieste in casa batraneasca,iar tatal meu proprietarul prin lege al casei a murit de 18 ani.noi suntem 6 frati,si dupa moartea tatalui ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune stefan_claudia stefan_claudia Buna seara, am si eu unele nelamuriri in privinta taxei de succesiune. Tata a decedat de curand si vrem sa deschidem taxa de succesiune. Vreau sa precizez ca ... (vezi toată discuția)