avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Fundatie imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Fundatie imobil

Executarea subfundarii dispusa de instanta prin expertiza se poate face in regie proprie sau numai prin firma autorizata de specialitate?
Va rog daca cunoasteti jurisprudenta in domeniu sau leislatie
Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:16, 20 Mai 2014
Daca o actiune este dispusa de catre o instanta, prin hotararea judecatoreasca, respectiva actiune este dispusa in sarcina cuiva.
Dvs. cine sunteti: cel in sarcina caruia s-a dispus actiunea sau cel "subzidit" (beneficiarul actiunii) ??
Raspunsul difera pentru un caz sau altul.
Ultima modificare: Joi, 15 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Indiferent in sarcina cui este hotararea judecatoreasca, trebuie intocmit proiect de ctii. si obtinute autorizatie de ctie. de la primarie si aviz de executie lucrari de la Inspectoratul de stat in ctii. teritorial.
gigipopa a scris:
aviz de executie lucrari de la Inspectoratul de stat in ctii. teritorial.


Inspectoratul de Stat in Constructii nu elibereaza astfel de avize pentru lucrari civile executate de particulari pe terenul propriu.
Aviz de executie – document scris, emis de către primărie prin Direcţia Tehnică – Compartimentul Investiţii şi Avizare Lucrări prin care se stabilesc termenele şi condiţiile de execuţie a lucrărilor la reţelele tehnico-edilitare aflate pe domeniul public
Pentru executarea lucrărilor de investiţii, reparaţii, reabilitare, modernizare, lucrări de branşamente, racorduri, se eliberează avizul de executie a lucrărilor aferente reţelelor tehnico-edilitare,
@ legalmgm

Eu sunt beneficiarul actiunii

Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu au fost facute precizari la obiect asupra respectivei lucrari de ctii., doar s-a mentionat ca este dispusa de catre instanta.
Legea nr. 50/ 1991 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.7 al.(4) Executarea lucrarilor de constructii se poate face numai pe baza proiectului tehnic si a detaliilor de executie.
(8) Investitorul are obligatia sa instiinteze autoritatea emitenta a autorizatiei de construire, precum si inspectoratul teritorial in constructii asupra datei la care vor incepe lucrarile autorizate. In caz contrar, daca constatarea faptei de incepere a lucrarilor fara instiintare s-a facut in termenul de valabilitate a autorizatiei, data inceperii lucrarilor se considera ca fiind ziua urmatoare datei de emitere a autorizatiei.
(12) Autorizatiile de construire/desfiintare se emit numai pe baza unei documentatii complete, in conformitate cu continutul-cadru prevazut in anexa nr. 1, cu exceptia situatiilor prevazute la alin. (16).
Executia unei subfundari nu este nominalizata la art.11 din lege, ca putand fi executata fara autorizatie de ctie., decat daca face parte din categoria celor nominalizate la
lit.j) lucrari de investigare, cercetare, expertizare, conservare si restaurare a componentelor artistice ale constructiilor prevazute la art. 3 lit. b), cu avizul Ministerului Culturii si Cultelor si al autoritatii administratiei publice judetene sau locale, dupa caz;
-art. 26 al.(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
g) neanuntarea datei inceperii lucrarilor de constructii autorizate, in conformitate cu prevederile art. 7 alin. (8), precum si depasirea termenului legal prevazut la art. 7 alin. (1).
-art.7 al. (1) Autorizatia de construire se emite in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii, pe baza documentatiei depuse la autoritatile prevazute la art. 4, care va cuprinde:
c) proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii;
d) avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin certificatul de urbanism;

ISC avizeaza proiectul de executie intocmit de catre proiectantul de specialitate.
Executantul are obligatia sa anunte ISC inceperea lucrarilor de ctii.

Alte discuții în legătură

Anveloparea facuta de mine este acum desfacuta marilenarotaru1968 marilenarotaru1968 Va rog sa-mi spuneti daca ma pot retrag din asociatia se locatari deoarece nu doresc sa se intervina asupra amenajarilor facute de mine prin forte proprii. ... (vezi toată discuția)
Am o nelămurire. la construirea unei case în regie proprie ... MariusValentin MariusValentin Am o nelămurire. La construirea unei case în regie proprie există obligatia de întocmire a cărții tehnice ? Si daca da ce ar trebui sa cuprindă ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)