avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vanzare apartament

Buna ziua am si eu o intrebare mi-sa pus o oprire de vanzare pe ap.la OCPI de catre asociatia de propietari pentru ca am o datorie de 7920,90 lei pentru ne plata intretineri ,mentionez ca nu locuiesc in ap din septembrie 2010 pana in prezent ,aceasta suma de bani cuprinde penalitati de 0,2% si anume 0,1 % penalitati de la distirbuitori si 0,1 % penalitatle asociatiei,suntin litigiu cu asociatia . Intrbarea este chiar daca nu locuies sunt obilgat sa platesc penalitatea de la distribuitori nu am consumat absout nimic ? pentru ridicarea opriri zanzari ap,,pot sa depun o cerere la ocpi pentru ridicarea opriri ,facand dovada ca sunt in litigiu cu asociatia?,relatez fa ptul ca propietarul este decedat din 2009 si s-a facut oprirea proprietarului,va multumesc.
Chiar daca aveti trecute doua persoane pentru 5 luni din vara lui 2011, cheltuielile repartizate pe persoane sunt mici si nu afecteaza semnificativ suma restanta.
Adica cei aproape 8000 lei s-au adunat din septembrie 2010 pana astazi si nu in cele 5 luni din 2011.
Daca nu ati platit nimic in aceasta perioada sigur ca s-au acumulat atat restante la intretinere, reparatii si penalizarile aferente.
Daca in apartament nu locuieste nimeni, nu i se repartizeaza cheltuieli pe numar de persoane, care, de exemplu in asociatia noastra sunt in medie 10 lei/luna de persoana. Ori majoritatea cheltuielilor sunt repartizate in functie de suprafata utila a apartamentului: reparatii, salarii, gospodaresti, poate caldura daca sunteti bransat la sistemul centralizat, o parte din pierderile de apa rece sau/si calda s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar, prescriptia unei datorii Ionut 81 Ionut 81 Buna searea am si eu mai multe intrebare,am un ap care este pe numele tatalui meu mama mea este copropietar tata in 2009 a decedat,la acest ap.la asociatiae ... (vezi toată discuția)
Penalizari ContSters330208 ContSters330208 Buna ziua, Suntem asociatie de locatari (nu proprietari), cum se calculeaza penalizarile de la furnizori?Pentru ca in AG s-a hotarat: \\"0.2%/zi plus sau ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica legea asociatiilor 175 / 2010? maria_bordei maria_bordei La momentul intrarii in vigoare a legii mai aveam datorii la asociatia de proprietari plus penalitatile aferente. I-am pus in vedere dnei administrator ca ma ... (vezi toată discuția)