avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pensionar grad III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pensionar grad III

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati

Am organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi - institutie publica. Dupa finalizarea acestuia, aflu ca unul dintre candidatii admisi la concurs este pensionar gradul III.
Persoana in cauza a facut demersurile pt.renuntarea la pensie. Insa problema mea este ce fac eu. In regulamentul de organizare a concursului am o exceptie prin care in termen de max.30 de zile lucratoare ii pot face contractul de munca.
Daca in acest termen nu imi face dovada incetarii pensiei, eu sunt obligata sa o angajez cu 4 ore?#-o Postul meu este de 8 ore si nu il pot face de 4 ore. Sau daca nu isi rezolva problema la Casa de pensii, poate intra urmatorul candidat admis?
Cum sa procedez? B-)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:45, 16 Mai 2014
Cand a depus dosarul pentru concurs nu ati observat ca este pensionar de gradul III de invaliditate?
Pe ultima pagina a carnetului de munca era stampila de la Casa de pensii, care nu a fost observata la verificarea actelor de la dosar, intrucat pe noi ne interesau conditiile specifice de ocupare a postului.S-a verificat carnetul de munca, dar cine s-a uitat la ultima pagina??!!
Iar alte acte din care sa rezulte ca este pensionar nu existau la dosar, am aflat doar dupa sustinerea ultimei probe cand a fost admis pe post.
Ce fac in aceasta situatie?
In acest caz, persoana in cauza nu poate fi angajata pe un post care necesita o durata a timpului de munca de 8 ore/zi , decat daca renunta la pensie.
Persoana in cauza a facut o cerere catre Casa de pensii prin care solicita incetarea pensiei. Dar eu, ca si angajator, pot sa inchei CIM in baza acestei simple cereri? Ma gandesc ca poate ar trebui sa imi aduca, stiu eu, decizia medicala prin care nu mai are grad de handicap, sau o instiintare de la Casa de pensii cu privire la incetarea acordarii pensiei....
Ar trebui sa depuna decizia de la casa de pensii.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul iii spiruharet spiruharet 1. [b] In cazul unui pensionar gradul III de invaliditate, am obligatia de a-i pastra postul, si daca exista aceasta posibilitate cat timp?[/b] 2. [b] La ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal continuare activitate in munca pentru salariatul pensionat gradul iii invaliditate dumitru monica dumitru monica Ma numesc D.M. si am lucrat la un club sportiv, care apartinea administratiei publice locale. Mentionez ca postul era de referent, fiind ocupat prin ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar invaliditate grad iii full time(!?). alex12345 alex12345 Buna ziua, Am avut angajata o luna, initial cu norma intreaga, o persoana incadrata cu invaliditate grad III cu drept de munca partial-lucru pe care l-a ... (vezi toată discuția)