Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si va rog sa ma ajutati
Am organizat un concurs pentru ocuparea unor posturi - institutie publica. Dupa finalizarea acestuia, aflu ca unul dintre candidatii admisi la concurs este pensionar gradul III.
Persoana in cauza a facut demersurile pt.renuntarea la pensie. Insa problema mea este ce fac eu. In regulamentul de organizare a concursului am o exceptie prin care in termen de max.30 de zile lucratoare ii pot face contractul de munca.
Daca in acest termen nu imi face dovada incetarii pensiei, eu sunt obligata sa o angajez cu 4 ore?#-o Postul meu este de 8 ore si nu il pot face de 4 ore. Sau daca nu isi rezolva problema la Casa de pensii, poate intra urmatorul candidat admis?
Cum sa procedez? B-)
1. Persoana in cauza nu este pensionata in baza gradului de handicap ci a gradului de invaliditate.
2. Dvs. ii incheiati contractul individual de munca (CIM) pe 8 ore pe zi si restul este problema ei.
3. Cand Casa de Pensii va vedea ca are CIM cu mai mult de 4 ore pe zi (in baza declaratiei D112 emisa de angajator) ii va suspenda pensia si, daca este cazul, ii va cere restituirea pensiei incasate necuvenit.