avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal

Salutare,
am intrebare in legatura cu o amenda rutiera pe care ma contestat-o...

Care lege spune ca daca in cazul in care contravenientul nu semneaza procesul verbal sau nu este la fata locului, si daca agentul de politie nu a solicitat un martor asistent sa semneze, acel proces verbal este nelegal intocmit?
Cel mai recent răspuns: Stefan Bicov , Avocat 21:52, 15 Mai 2014
Nici o lege nu spune asta .
Legea contraventiilor spune ca in cazul in care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor.
Iar ,in lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare martor - proces civil catalindiakonus catalindiakonus Salutare. De aproape un an ma judec cu Primarul Constantei - Politia Locala Constanta pentru ca am contestat o amenda rutiera. In cererea de judecata am ... (vezi toată discuția)
Proces verval de contaventie trimis prin posta cu toate ca am fost prezent in momentul intocmirii lui solcan_ionut solcan_ionut Dupa ce am parcat masina, mi s-a solicitat actele la control decatre un agent de politie care mi-a zis ,,ca ma urmarit prin localitatea pt ca vorbeam la ... (vezi toată discuția)
Martor la afisarea procesului verbal de contraventie aley aley Poate figura ca martor la afisare , un angajat al institutiei publice care a intocmit procesul verbal de constatare ? Am gresit, am fost sanctionati, iar ... (vezi toată discuția)