avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1300 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Dreptul de a vota
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Dreptul de a vota

Buna ziua!

Speta: Am cartea de identitate cu adresa de domiciliu in localitatea X, insa pe verso al CI am aplicata "stabilit resedinta in localitatea Y". Resedinta stabilita in localitatea Y are o vechime de 9 luni implinite.

Intrebare: Si eu unde votez, in localitatea X sau in localitatea Y?! (mai ales la EuroParlamentare)
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Constantin-Sinel MARIN, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Constantin-Sinel MARIN , Consilier juridic 11:00, 16 Mai 2014
Completati-va datele cerute in caseta de la inceputul acestei pagini (Află care este secţia ta de votare):
[ link extern ] /
Cand completati codul de securitate respectati ce scrie in instructiune: lasati spatiu intre cuvinte.

Cred ca o sa va fie indicata adresa de resedinta.
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
Ares-3, moderator
Interesant. Imi indica faptul ca votez la sectia de care apartin in localitatea de domiciliu (x) si nu de resedinta!

Multumesc frumos pentru link!
Cu placere :)
Probabil nu sunt actualizate insa puteti vota la locul de resedinta. Daca nu figurati pe listele lor veti fi trecut pe listele speciale.
:) Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte identitate udau_1966 udau_1966 trebuie sa schimb cartea de identitate si o voi face la o noua adresa,diferita de cea actuala.in aceasta conditie,eu ca cetatean care doreste sa voteze,unde o ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2016 markoM markoM Buna seara,as dori sa stiu cu cat timp inainte de alegerile locale din 5 iunie 2016 ar fi trebuit sa-mi fac flotant la adresa unde stau acuma , pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vot la alta sectie de votare nicolas25 nicolas25 Pot sa votez la oricare sectie de votare? Mentionez ca stau in chirie in acelasi judet cu domiciliul de pe buletin. (vezi toată discuția)