avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Despãgubiri conditii de detentie
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Despãgubiri conditii de detentie

am fost arestat timp de 45 de luni , iar ultimele 30 am stat la penit. focsani. dupa ce am iesit, in 8 apr., am depus plangere la judec. focsani impotriva penit. pt conditiile de detentie, rele tratamente si tortura. am avut termen sapt trecuta, iar jurista de la penit a cerut o exceptie de inadmis pe motiv ca trebuia sa fac plangerea cit timp eram incarcerat, la judecatorul delegat, nu acum, ca om liber. judecatorul un tinar de max 27-28 de ani a ramas in pronuntare pe aceasta exceptie...trebuia oare sa fac plangerea, dupa eliberare , la judec. delegat? dar nu mai eram sub jurisdictia lui...
Cel mai recent răspuns: vaymoka , utilizator 14:56, 16 Mai 2014
Stimat forumist,

Dvs doriți, oare, mai multe despăgubiri cu privire la aceeași situație?

Mai precis mă refer la situația descrisă aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Ei bine, în acest caz acțiunile dvs nu au șanse de reușită, iar discuiile sunt de prisos.

Cu stimă.
nu. cei 3000e mi i-au dat pt cond de detentie de la Rahova si margineni in perioada dec.2011-febr 2012. acum eu i-am dat in judecata pt cond de detentie de la focsani in perioada apr 2012-apr 2014. multumesc pt raspunsuri!
Stimat forumist,

Îmi cer iertare, am avut impresia că este vorba despre aleleași problele. Mea culpa.

În ceea ce privește întrebarea dvs, vă invit să observați cele discutate aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Ce doresc să punctez: CEDO consideră că dreptul intern nu oferă un remediu efectiv în ceea ce privește căile interne de atac în cazul condițiilor materiale de detenție, iar, în consecință, Instanța din Strasbourg nu califică drept necesar vreun demers în instanță în înțelesul epuizării căilor de atac efective.

Urmând aceste constatări, o inadmisibilitate bazată pe lipsa plângerii făcute la judecătorul delegat ar putea fi combătută ca nefiind o cale efectivă, utilă.

Oricum, eu unul aș fi făcut o altă aplicație la CEDO, în termenul de luni de la încetarea relelor tratamente.

Cui stimă.

Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
andreigrigoriu, moderator
nici eu nu ma gindesc ca judec. focsani va condamna penit. la vreo... pedeapsa, ceva...dar cind am facut prima plingere, in 2012, m-au intrebat printr-o scrisoare suplimentara daca am epuizat caile de atac interne si de ce nu...le-am zis ca mi-a fost frica de aminare la comisia de elib cond bla bla bla si totul a continuat ok...dar acum sunt liber si mi-a fost sa nu cumva sa-mi respinga...mai bine merg pe toate caile si oricum se face intr-o luna, max doua totul, deci o sa fiu in termenul de 6 luni al CEDO...mersi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat. penitenciar. drepturi tiofi tiofi buna ziua . Ma numesc Sorin T. am fost arestat pe 2 decembrie 2012 iar rechizitoru mi-a fost prezentat pe data de 21 decembrie 2012 de la aceasta data am fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la cedo vaymoka vaymoka in luna decembrie a anului trecut am fost de acord sa primesc de la statul roman o despagubire de 3000e pt ca nu au respectat conditiile de detentie de la ... (vezi toată discuția)
Reclamarea statului roman la cedo pentru incalcarea art 3 din conventia europeana cu privire la conditiile de detentie. steffandy_2005 steffandy_2005 Buna ziua! As dori niste sfaturi cu privire la reclamarea satului roman la CEDO pentru conditiile precare de detentie. Lipsa spatiului minim/persoana, lipsa ... (vezi toată discuția)