avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Extras CF + Cazier fiscal
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Extras CF + Cazier fiscal

Buna ziua, azi am avut termenul la judecatorie pentru acordarea personalitatii jurdice, insa cauza s-a amanat pentru data de 30 mai deoarece nu am avut extras CF (desi avocatul la care am fost pentru atestarea statutului si a actului constitutiv a spus ca nu e necesar). De asemenea, e vreo problema daca contractul de comodat pentru sediul social al asociatiei a fost semnat doar de presedintele asociatiei si de proprietar, nu si de ceilalti membri fondatori? Mentionez ca in data de 18 mai cazierele noastre fiscale expira, asta inseamna ca va trebui sa scoatem altele valabile la data de 30 mai?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: grunwald , utilizator 09:07, 28 Mai 2014
De regula pentru dovada sediului se cere contractul (de comodat, de inchiriere....) dintre ONG-ul in curs de constituire si proprietarul / titularul spatiului si dovada ca acel spatiu este intr-adevar al celui care acorda ONG-ului folosinta - in mod normal extras de Carte Funciara, dar uneori unele instante accepta si copii de titlu de proprietate / contract vanazare - cumparare sau alte acte unde exista o problema obiectiva cu Cartea Funciara.... Contractele se semneaza in numele ONG-ului de catre persoana desemnata de organizatia in curs de constituire sa o reprezinte pe parcursul procedurii, persoana consemnata in PV al sedintei de AG de constituire, sau chiar cineva din grupul de initiativa, nu neaparat persedintele ales, dar cel mai bine, ca sa nu fie probleme, e sa fie presedintele ales sau alta persoana declarata prin statut ca avand calitatea de reprezentant legal sau persoana desemnata de AG de constituire pentru finalizarea procedurilor, in cazul in care difera de reprezentantul legal....
In mod normal certificatele de cazier ar trebui sa fie valabile la data depunerii dosarului, nu la data primului sau ultimului termen de judecata. Consider ca instanta nu ar putea legal refuza inscrierea pe motiv ca au expirat la data cand judeca ea dosarul, dar pot fi surprize in privinta asta....
radumititean a scris:

In mod normal certificatele de cazier ar trebui sa fie valabile la data depunerii dosarului, nu la data primului sau ultimului termen de judecata. Consider ca instanta nu ar putea legal refuza inscrierea pe motiv ca au expirat la data cand judeca ea dosarul, dar pot fi surprize in privinta asta....

La primul termen pentru acordare PJ, la fix 1 luna de la depunerea dosarului, instanta mi-a pus in vedere sa aduc pana la termenul urmator, printre altele, si caziere fiscale noi, cele vechi pierzandu-si valabilitatea. Reprezentandu-ma singur, am atras atentia instantei ca ar trebui luate in calcul cazierele la data depunerii actelor, nefiind 'vinovat' ca s-a pus primul termen dupa 30 zile. Practic, dar ilogic, cazierele trebuiau depuse la dosar dupa inregistrare dosar la Judecatorie, pana la termenul pe fond, pentru a fi valabile la data judecarii cazului. Instanta chiar poate sa refuze inscrierea, in care caz mi-a solicitat caziere fiscale valabile la data termenului 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat sediu ong expirat grunwald grunwald Buna ziua, Intrucat contractul de comodat pentru sediul Asociatiei a expirat s-a facut unul nou. Intrebarea e daca acest contract trebuie depus la dosarul ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit moonprincess moonprincess buna ziua! as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu referire la conditiile de infiintare a unui non-profit. ma intereseaza in primul rand numarul minim de ... (vezi toată discuția)
Constituire asociatie - contract comodat grunwald grunwald Buna ziua, As dori sa-mi explicati, daca se poate, ce pasi trebuiesc urmati pentru a incheia un contract de comodat, stiu ca exista un tipizat, ma ... (vezi toată discuția)