avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală \'\'Economiei bazate\'\' sau \'\'economiei bazatã\'\'
Discuție deschisă în Cultură generală

''Economiei bazate'' sau ''economiei bazatã''

Salutare!
Am si eu o intrebare: cum spun corect, "societatea in contextul economiei BAZATE pe cunoastere" sau "societatea in contextul economiei BAZATÃ pe cunoastere"? va multumesc!:O
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:42, 16 Mai 2014
Eu as zice 'bazate', ca se conjuga in gen, numar si caz cu 'economiei' :)
Si eu sunt de aceeasi parere, regula este ca se face acordul adjectivului cu substantivul determinat (se declina impreuna).

Buna,
Eu as zice ca ar fi corect " bazata "
Avem acord la genitiv, deci cu pluralul (economiei bazate).
adolfinapop, n-ar fi rau sa si argumentati de ce credeti asa. Poate am gresit noi insa n-as zice.
''Economiei'' este substantiv articulat hotarat; ''bazate'' sta dupa el si se declina impreuna cu ''economiei'' care este substantivul determinat.
Doar daca ar determina ''societatea'' ar fi ''bazata''.

Puteti citi aici regulile:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gramatica... stan_iulia stan_iulia Acum cautam ceva pe net si am gasit o pagina a site-ului dex on line, pagina se cheama greseli frecvente in limba romana, unde explicatiile cum e corect si de ... (vezi toată discuția)
Lectia de gramatica bianca.bonnie bianca.bonnie Bună ziua dragi colegi. Am observat că, în foarte multe cazuri, oamenii întâmpină greutăți în determinarea formei corecte a pluralului unor ... (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare copie act identitate la banca muresans muresans Poate cineva sa-mi spuna ,va rog, in baza carei legi sunt obligat ca la achitarea unei facturi la ghiseul unei banci sa prezint actul de identitate de ... (vezi toată discuția)