avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE AUTOTURISM FOLOSIT
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE AUTOTURISM FOLOSIT

Am incheiat un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism in urma cu 4 ani.Acest contact a fost scris de mana,in 2 exemplare,primind in schimbul sumei stabilite cheile,cartea si talonul masinii.Acum doresc sa vand masina si am convenit cu clientul si cu proprietarul din talon al masinii sa se intocmeasca un nou contract de vanzare cumparare intre cei doi,urmand ca proprietarul mentionat in tolon sa elibereze cumparatorului un certificat fiscal si sa intocmeasca un contract de comodat,iar eu sa-i inmanez cheile,cartea de inmatriculare si talonul masinii in schimbul unei anumite sume.Acum va intreb:Mai este nevoie de actul de vanzare-cumparere pe care l-am intocmit cu proprietarul masinii( cel scris de mana,pt.ca nu-l mai gasesc)?Mai trebuie sa fac vreun contract cu noul client cum ca ii dau masina,cheile,cartea si talonul si apoi sa faca contractul de vanzare-cumparare si de comodat cu proprietarul mentionat in talon?Mai este nevoie sa am ceva la mana cum am vandut masina?
Cel mai recent răspuns: todorileana , utilizator 17:31, 17 Mai 2014
Intotdeauna este necesar uin inscris din care sa rezulte tranzactia facuta, suma primita ,data instrainarii, etc , semnata de 2 martori. Trebuia sa inscrii masina pe numele tau, acum proprietarul vechi e posibil sa refuze sa se mai deplaseze , situatie in care este nevoie de un proces .
un proces verbal de predare-primire a mașinii. legal, nu sunteți proprietarul ei.
Proprietarul mentionat in talon doreste sa se deplaseze pt.intocmirea actelor,doresc doar sa stiu daca mai trebuie sa ii dau contractul pe care l-am facut intre noi scris de mana.Dar mai mult as dori sa stiu daca ii pot solicita cumparatorului sa semneze un contract sau proces verbal din care sa reiese ca ii vand vehiculul,ii dau cheile, talonul si cartea de inmatriculare a masinii in shimbul unei sume de bani,chiar daca va urma sa faca contractul cu proprietarul mentionat in talon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul nu imi da cartea identitate auto ContSters162100 ContSters162100 Deci am cumparat o masina,am dat 1300 ron,mi-a dat cartea,cheile,talon,si masina.A 2a zi am mers sa facem contractul de vanzare cumparare si a cerut sa se ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism ContSters320906 ContSters320906 BUNA DIMINEATA, vreau sa vand o masina fratelui meu, fac contract de vanzare cumparare si o radiez din circulatie. El nu vrea sa o inmatriculeze ci sa op vanda ... (vezi toată discuția)