avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL obiect activitate asigurari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL obiect activitate asigurari

Buna ziua!
Doresc sa imi deschid o firma cu domeniu de activitate intermediere asigurari, agent persoana juridica. Pot activa pe aceasta firma si alte coduri caen? Respectiv consultanta resurse umane sau intermediere locuri de munca in strainatate sau nu?
Cel mai recent răspuns: ohiki , utilizator 15:20, 19 Mai 2014
Legea nr.32/2000:

art. 35. -
(1) o persoana juridica poate desfasura o activitate de broker de asigurare, daca are o autorizatie de functionare din partea comisiei de supraveghere a asigurarilor.
(2) in vederea obtinerii autorizatiei de functionare solicitantul va prezenta comisiei de supraveghere a asigurarilor documente din care sa rezulte ca va respecta prevederile alin. (5) lit. a)-d).
(3) Comisia de Supraveghere a Asigurarilor va decide cu privire la eliberarea autorizatiei de functionare in termen de cel mult 30 de zile de la data primirii documentelor din care sa rezulte ca solicitantul va respecta prevederile alin. (5) lit. a)-d).
(4) un broker de asigurare nu poate fi inmatriculat in registrul comertului fara autorizatia de functionare emisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, conform prevederilor prezentei legi.
(5) orice broker de asigurare trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa fie persoana juridica;
b) sa aiba un capital social varsat in forma baneasca, a carui valoare nu poate fi mai mica de 150 milioane lei; aceasta valoare va fi actualizata prin norme de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor;
c) sa aiba in vigoare un contract de asigurare de raspundere civila profesionala, in concordanta cu cerintele prevazute de norme;
d) sa aiba ca obiect de activitate numai activitatea de broker de asigurare;
Nu doresc sa devin Broker ci sa am un contract de colaborare cu o societate de asigurari, agent persoana juridica. Ati inteles gresit sau nu m am exprimat eu corect.
Deci nu d oresc sa fiu angajat la socieatatea de asigurari ci sa pot incheia polite in numele societatii respective(sau a unui broker de asigurare) in baza unui contract de colaborare. Pentru ca mai doresc sa imi deschid o firma de consultanta am intrebat daca pot activa mai multe coduri CAEN , alaturi de codul 6622 care e necesar pentru a putea incheia asigurari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip de firma pentru activitatea de brokeraj in asigurari mknashu mknashu Ma ocup de brokeraj in asigurari ca si PFI deocamdata, dar as dori sa-mi deschid o firma. Nelamurirea mea este , ce fel de firma : PFA , I.I. sau SRL. Eu as ... (vezi toată discuția)
Activitate asigurari si creditare just.rain just.rain buna ziua, o cerere de infiintare srl a fost respinsa de orc pt ca actul constitutiv continea si cateva coduri caen privitoare la activitatile de ... (vezi toată discuția)
Adaugare coduri caen refuzat de onrc dyna_dyanna dyna_dyanna Buna ziua M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti. Am fost la Registrul Comertului; unde am solicitat sa imi adauge noi ... (vezi toată discuția)