avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 adaugare coduri caen refuzat de ONRC
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

adaugare coduri caen refuzat de ONRC

Buna ziua
M-am intalnit cu o situatie care imi da de gandit.Va rog sa ma lamuriti.
Am fost la Registrul Comertului;
unde am solicitat sa imi adauge noi coduri caen .
Dar eu am solicitat pt mine pe langa cele 2 existente 6622 si 6621
inca 4:

6612 – activitati de intermediere a tranzactiilor financiare
6619 – activitati auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activitati de asigurari si fonduri de pensii
6499 – Alte intermedieri financiare n.c.a.
6629 – Alte activitati auxiliare de asigurari si pensii private

Am primit raspuns ca pt PFA am spus ca eu nu sunt PFA ci II s-au corectat si au spus ambele PFA si II nu pot sa am aceste coduri caen pt ca Lega 32/2000 s-a modificat .
Raspunsul a fost din :
Cap VII art.33
al.6 si s-au legat chiar de codurile CAEN care erau deja pe certificatul constatator.

Codul caen 6622 Activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari


CAPITOLUL VII
Intermediarii în asigurări şi/sau în reasigurări
Art. 33.
(6) Calitatea de agent de asigurare sau agent de reasigurare ori agent de asigurare subordonat, persoana fizica sau juridica, precum si cea de subagent este incompatibila cu cea de broker de asigurare si/sau de reasigurare ori de asistent în brokeraj.

Text reprodus din lege.
Iar daca doresc sa introduc aceste coduri caen sa ma transform in Societate cu personalitate juridica, chiar si atunci nu pot sa am numai un singur punct de activitate nu mai multe.
Nu am primit raspunsul scris in mana, chiar daca l-am solicitat, d-na respectiva a spus ca dosarul este al lor si pana in 5 apr 2017 trebuie sa hotarasc ce sa fac.Iar de codurile de pensii nici nu poate fi vorba.
Am spus ca nu pot sa cred si am sa intreb si juristul de la societatea cu care am contract de mandat.
In acest caz mi s-a spus ca pot sa vorbesc cu juristul lor de acolo.
Am fost sfatuita sa retrag cererea si sa solicit restituirea Certificatului Constatator doar cu cele 2 coduri caen pe care le am in acest moment.

conform aceleiasi legi 32/2000 consolidata in ian 2016
CAPITOLUL I
Art. 2. a fost modificat prin Lege 237/2015 la 01/01/2016

3. agent de asigurare - persoana fizică sau juridică împuternicită, în baza autorizării unui asigurător ori reasigurător, să încheie în numele şi în contul asigurătorului sau reasigurătorului contracte de asigurare ori de reasigurare cu terţii, conform condiţiilor stipulate în contractul de mandat încheiat, fără să aibă calitatea de asigurător/reasigurător, broker de asigurare şi/sau de reasigurare;

4. agent de asigurare subordonat - persoana fizică sau juridică ce, pe lângă activitatea sa profesională principală, intermediază în numele şi în contul unuia sau mai multor asigurători produse de asigurare care sunt complementare la produsele furnizate de instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare care acţionează într-o piaţă reglementată;
5. asistenţi în brokeraj - persoane fizice sau juridice care, în baza unui contract cu un broker de asigurare şi/sau de reasigurare, primesc o împuternicire în legătură cu un mandat de brokeraj al acestuia şi, sub acoperirea contractului de răspundere profesională a brokerului în cauză, trebuie să întreprindă anumite activităţi necesare pentru ducerea la îndeplinire a mandatului de brokeraj;
5. asistenţi în brokeraj - persoane fizice sau juridice care, în baza unui contract cu un broker de asigurare şi/sau de reasigurare, primesc o împuternicire în legătură cu un mandat de brokeraj al acestuia şi, sub acoperirea contractului de răspundere profesională a brokerului în cauză, trebuie să întreprindă anumite activităţi necesare pentru ducerea la îndeplinire a mandatului de brokeraj;
In acest caz nu inteleg refuzul lor, motivand ca au norme interne ca reglementeaza acest lucru.
Va rog sa ma lamuriti chiar sunt astfel de norme interne care sa ne afecteze pe toti nu numai pe cei de la ONRC ,ma refer la normele interne.
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2017
dyna_dyanna, utilizator

Alte discuții în legătură

Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)
Intermediari in asigurari cosmaliviu1001 cosmaliviu1001 Poţi fi agent de asigurări persoană fizică la o firmă de asigurări şi în acelaşi timp conducătorul unei firme cu activitate de intermediere ... (vezi toată discuția)
Intermediere in asigurari katrin katrin O persoana juridica care desfasoara si alte activitati poate desfasura in vreo forma activitatea de intermediere in asigurari? Stiu sigur ca broker de ... (vezi toată discuția)