avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva prestari servicii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva prestari servicii

buna ziua!

Ma confront cu urmatoare problema:
sunt o firrma de productie incalatamimnte, si am urmatoarea neclaritate:
O firma A din Italia , trimite spre prelucrare incaltaminte materii prime si material unei firme romanesti(B). Firma B printr-o alta firma Romaneasca C imi transmite mie, firma D, materiile prime si materialele de baza pentru prelucrare si obtinerea produsului finit la care mai adug si eu adezivii, si cateva material auxiliare(mine de insemnat, perii de lustruit, ace de cusut, pensule etc). Firma Italiana (A) este platitor de TVA in tara de origine.Eu inchei contract prestari servicii cu firma C careia ii facturez manopera(in care am negociat si costul materialelor procurate de mine.)FIrma C factureaza la randu-i Firmei(B)cu TVA, Iar firma B factureaza firmei A din Italia fara TVa. Sunt corecte din pct de vedere Fiscal aceste operatiuni mai sus mentionate? si daca da, care este temeiul legal. Intreb aceasta pentru a evita o eventualan evaziune fiscal.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 14:16, 20 Mai 2014
Da, este perfect legal.
Unde poate fii problema? Sunt contracte, sub contracte...etc... O economie de piata concurentiala..
c fact intern catre b cu tva
b fact intracomunitar catre a fara tva.
dvs.. cum aveti vectorul, ca nu ati scris...
b mereu o sa aiba tva de recuperat, c de platit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva colectat ionescu45 ionescu45 Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara ... (vezi toată discuția)
Contabilitate mannicole mannicole Doua firme A si B trebuie sa realizeze un produs pentru un beneficiar cu care are contract firma A. Firma A primeste banii de manopera, firma B primeste banii ... (vezi toată discuția)
Contab prest serv lenuivan lenuivan firma la care m-am angajat ....face confectii ptr o alta firma, firma ptr care lucram ne trimite marfa cu aviz( ct 8032), adica parti tricotate (ptr sa le ... (vezi toată discuția)