avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul unui salariat de a semna documente de luare la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul unui salariat de a semna documente de luare la cunostinta

Sunt angajat ca inspector intr-o institutie de stat si am un coleg care nu doreste sa semneze documente de luare la cunostinta. Exista un termen legal de pastrare a unui document spre a fi studiat de salariat, pe motiv ca el nu semneaza decat daca este de acord cu acesta? Cand apare abaterea disciplinara prin rea credinta, aceea de a obstructiona activitatea mea de a-l informa..? Imi rade in fata ca nu semneaza nimic....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 26 Ianuarie 2019
Ceea ce doriti dvs ar trebui sa se regaseasca intr-o Procedura operationala privind circuitul documentelor din cadru linstitutiei respective.

Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

Asadar, daca refuzul salariatului de a lua la cunostinta un anumit document este prevazut ca si abatere disciplinara , in momentul refuzului se poate constata ca s-a savarsit o abatere disciplinara.
Atitudinea aceasta nu poate fi sanctionata?
Numai daca este prevazuta ca abatere disciplinara in reg.intern..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parere reg intern & fisa post all_in_one all_in_one Buna ziua, O sa trec direct la subiect. Salariatul are dreptul sa ia acasa fisa postului si regulamentul intern? Daca nu, ce sanctiuni ar trebui sa aibe ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara tomamirela tomamirela absentele nemotivate, daca nu sunt trecute in ROI ,in mod expres ca fiind abatere disciplinara pot fi obiectul cercetarii disciplinare a angajatului ? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii, absente nemotivate lauriflor lauriflor Daca un angajat nu se mai prezinta la locul de munca,dupa cate absente nemotivate se poate desface conttractul de munca? (vezi toată discuția)