avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Sunt dat in judecata de firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Sunt dat in judecata de firma de asigurari

Buna ziua,
Am o problema cu o firma de asigurari care m-a dat in judecata. Trebuie sa detaliez problema dupa cum urmeaza:
Am lucrat la o firma de distributie pe o masina de tip furgon, firma respectiv avand mai multe tipuri de masini de genul acesta. Eu eram pus sa lucrez aleatoriu pe ele, deci nu lucram doar cu una singura ca sa ii cunosc actele. De obicei le verific. Intr-o zi, am avut o usoara atingere cu o alta masina, o posesoare de genul feminin, grabindu-ma si vazand ca nu i-am provocat nicio dauna, decat o foarte usoara zgarietura la bara din spate, nu am mai oprit sa vorbesc cu dna. Dansa mi-a luat nr de la masina, a facut plangere la politie si eu m-am prezentat. S-a mirat si politistul de acest fapt, masina avea zgarieturi mult mai mari in alte parti facute, chiar ea a recunoscut ca are Casco si nu o intereseaza zgarietura in sine,dar dna era atinsa in orgoliul personal, ca nu am oprit sa vorbesc cu ea. Am luat amenda pentru neacordare de prioritate si amenda pentru ca firma nu avea asigurare pe masina si permisul suspendat. Am platit amandoua amenzile...firma nu mi-a despagubit amenda pentru faptul ca nu avea asigurare pe masina si am demisionat. Doamna avea asigurare Casco, si-a reparat masina pentru zgarietura aproape invizilbila pe care i-am facut-o, dar si pentru alte nereguli de dinainte pe care singura si le-a facut. Acum am primit instiintare de la firma dansei de asigurari ca sunt dat in judecata si mi se cere o suma de 1100 ron pentru reparatii, nejustificata( se scrie acolo si de reparatia unui far, de care eu nu sunt raspunzator) si pentru cheltuieli de judecata. Mi se pare corect ca firma de asigurari sa incerce sa-si recupereze banii, dar mi se pare in acelasi timp strigator la cer ca legislatia actuala sa incurajeze patronii de firme sa nu-si faca asigurari la masinile de serviciu si sa fie trasi la raspundere soferii. Ce pot face eu? Sa angajez un avocat si sa ma judec, sperand sa castig? Sau nu am nicio sansa? As vrea sa stiu daca se merita sa angajez un avocat si sa il platesc pe el, dar macar sa nu platesc totul sau sa raman cu un avocat din oficiu si sa astept finalizarea procesului ca apoi sa achit eu?Am sanse sa ies curat din proces? Nu se poate redirectiona procesul impotriva firmei?
Va multumesc si astept un raspuns.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: adyapostu , utilizator 17:21, 27 Mai 2014
Va rog daca poate sa-mi raspunda cineva ca am termen pana la sfarsitul lunii si nu stiu ce sa fac...si trebuie sa ma prezint in alt oras si e greu daca trebuie sa gasesc un avocat acolo...astept un raspuns cat mai urgent...
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
adyapostu, utilizator
Va dau eu un raspuns, sunteti bun de plata . Avand in vedere ca nici nu ati oprit nu vad cum puteti avea ceva de comentat la avariile suferite de pagubita.
Cu ocazia asta poate va veti educa putin comportamentul in trafic . Puteti lua si un avocat daca vi se pare ca sunteti nedreptatit, este dreptul dvs conferit de Constitutie, dar mai mult ca sigur nu faceti decat sa va mariti paguba avand in vedere ca si acesta trebuie platit .
Succes !
Avariile suferite de pagubita sunt aproape inexistente, de aceea nici nu am oprit. Aceasta e marea mea greseala, intr-adevar, recunosc, dar am platit deja pentru asta amenda pentru neacordare de prioritate. Daca intr-adevar aveam un comportament necorespunzator in trafic, nu recunosteam nimic cand m-a sunat agentul de politie sa-mi spuna de plangere si acum nu mai aveam nicio bataie de cap. Consider ca mi-am reparat intr-un fel greseala fata de dna respectiva astfel, pentru ca nu avea cum sa demonstreze ca eu am zgariat-o, decat daca eu recunosteam. Am platit si amenda pentru nedetinere de asigurare a masinii, iar masina nu este pe numele meu, era a firmei la care lucram. Firma Casco trebuia sa-si acopere cheltuielile de reparatii din asigurarea masinii firmei, dar cum firma nu avea asigurare, m-au dat pe mine in judecata...Acum sa inteleg ca sunt favorizati patronii care detin masini sa nu-si faca asigurari la masina, pentru ca oricum sunt trasi la raspundere soferii lor,nu?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
adyapostu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat in proces asiguratori SandraM SandraM Buna ziua, In august 2014 am tamponat usor o masina in spate. Accident usor, am mers la politie, am luat amenda pt nerespectarea distantei intre vehicule, ... (vezi toată discuția)
Accident virgilferar virgilferar Buna ziua , ma numesc Ferar Virgil ,sunt din Brasov si am o nedumerire mai degraba o problema. Anul trecut am fost accidentat de o masina pe trecerea de ... (vezi toată discuția)
Societatea de asigurari refuza sa acorde despagubiri pentru un accident rutier gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Anul trecut in noiembrie am comis un accident rutier din vina mea (neacordare de prioritate)soldat cu daune materiale la autovehicolul pe care l-am ... (vezi toată discuția)