avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intervenient fortat in proces asiguratori
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intervenient fortat in proces asiguratori

Buna ziua,

In august 2014 am tamponat usor o masina in spate. Accident usor, am mers la politie, am luat amenda pt nerespectarea distantei intre vehicule, am achitat-o.
Cel lovit si-a reparat masina pe CASCO al sau, iar nu pe RCA al meu. Asiguratorul CASCO al sau a dat asiguratorul RCA al meu in judecata, fiindca refuza sa ii achite despagubirea. Sunt intervenient fortat in dosar. In conditiile in care mi s-a solicitat deja intampinare, pe care am depus-o, relativ la circumstantele accidentului, la ce sa ma astept in instanta? Am primit citatie sa ma prezint in instanta, fara detalii suplimentare. Ce se poate intampla daca nu merg? Daca merg, ce se asteapta de la mine? Am nevoie de avocat, sau ar fi vorba de un fel de depunere de marturie privind circumstantele accidentului? De ce ma citeaza, avand in vedere ca tot ce stiu am spus deja in intampinare?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 07:22, 11 Martie 2014
La cererea asiguratorului,instanta de judecata urmeaza sa va audieze pentru clarificarea circumstantelor producerii evenimentului
Daca ati recunoscut culpa,in instanta urmeaza sa precizati succesiunea de evenimente in care s-a produs evenimetul rutier
Spuneti : "In august 2014 am tamponat usor o masina in spate.", deci v-ati dus in viitor si v-ati intors acuma in trecut ? Probabil ca este vorba de August 2013.

Daca dumneavoastra sunteti vinovat de producerea accidentului rutier atunci ar fi trebuit ca Asiguratorul RCA al dumneavoastra sa achite reparatia nicidecum Asiguratorul CASCO a celui lovit.
Daca lucrurile stau altfel si vina este a celui lovit atunci este corect ca Asiguratorul CASCO a celui lovit sa plateasca, inclusiv reparatia avariilor la autoturismul dumneavoastra.

Pentru nerespectarea distantei si sigurantei din trafic deja ati platit.

Instanta doreste sa stabileasca cu exactitate aceste aspecte (in care s-a produs accidentul), asadar dumneavoastra aveti platit RCA-ul, deci sunteti acoperit pentru paguba provocata altui autoturism, nu insa si pentru pagubele autoturismului dumneavoastra pe care trebuie sa le suportati in solidar fata de Asiguratorul RCA al dumneavoastra, dar daca vina este a celuilalt atunci si pagubele dumneavoastra ar trebui acoperite de Asiguratorul CASCO.

Ce este regretabil este ca Asiguratorul RCA al dumneavoastra ar trebui sanctionat pentru refuzul platii reparatiilor atata timp cat dumneavoastra ati achitat catre el.
Consider ca este si lipsa de respect, atat fata de cel pe care l-ati implicat fara voia lui in accident, cat si fata de dumneavoastra (dar si fata de toti ceilalti clienti) si ar trebui sa cereti instantei de judecata sa ia masuri si fata de acest aspect prin impunerea unui comportament corect, decent, moral si legal Asiguratorului RCA al dumneavoastra.

Ne puteti spune si noua despre ce firma de Asigurare RCA este vorba ?
Nu de alta dar se pare ca suntem luati de "fraieri" si le platim niste sume foarte mari, adesea degeaba, iar cand, Doamne fereste !, se intampla ceva, ne creeaza numai neajunsuri si situatii neplacute.

Ar cam trebui sa inceteze acest tip de comportament al firmelor ce asigura RCA si noi toti ceilalti sa luam masuri si sa nu mai permitem acest comportament, de-adreptul, rusinos.

Mai puteti face reclamatie catre OPC (Oficiul pentru Protectia Consumatorului) impotriva firmei Asiguratoare de RCA explicand situatia, astfel ca acesta sa nu se mai repete.

Normal era ca firma Asiguratoare de RCA a dumneavoastra sa plateasca si sa nu mai genereze situatia neplacuta in care v-a pus, pur si simplu abuziv, nelegal dar si fara bun simt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar daune rca lemon28 lemon28 Buna ziua! Am fost implicat intr-o tamponare in lant.Eram oprit in coloana pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor in fata si in spatele meu fiind ... (vezi toată discuția)
Rog sfat sonny123 sonny123 buna ziua am intrat pe acest forum in speranta ca voi gasi un raspuns la situatia in care ma aflu. o sa spun direct. am provocat un accident anul trecut si ... (vezi toată discuția)