avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA RUTIERA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA RUTIERA

BUNA ZIUA,

Scrie prin vreun act normativ (daca da, va rog frumos sa imi indicati si mie unde) ca agentul care constata o contraventie, trebuie sa fie acelasi cu cel care aplica amenda?
Se poate ca un echiaj sa filmeze fapta, iar amenda sa fie data de alt echipaj??

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:30, 20 Mai 2014
se poate, atâta vreme cât se arată corect cine e agentul constatator. așa e în România, se lucrează în tandem (pe principiul ardem tot ce prindem) prin alte părți, ăla cu radarul se ocupă doar de un șofer.
JohnnyBRB a scris:



Se poate ca un echiaj sa filmeze fapta, iar amenda sa fie data de alt echipaj??



Da,se poate
Un echpaj verifica viteza de deplasare pe drumul public si alt echipaj,opreste soferii pentru comunicare si consemnare PV contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare radar. poti primi acasa retinerea permisului? Stefanbc Stefanbc Bună seara. Am câteva nelămuriri in legătură cu un eveniment intampinat in aceasta seară. Am fost oprit de un echipaj de politie radar care m-a ... (vezi toată discuția)
Amenda radar stecki stecki Buna ziua ! Am o intrebare vizavi de pv de contraventii rutiere (radar). Am fost oprit de un echipaj rutier la o iesire din localitate cum ca a-si fi depasit ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)