avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe cont bancar in prenatal
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe cont bancar in prenatal

Buna ziua!
Din 15.05.2014 sunt in concediu prenatal. In 12.05.2014 am primit (si eu, si firma la care lucrez)o instiintare de la executor ca sa se faca poprire pe salar.Angajatorul mi-a zis ca el oricum face poprire ca el este obligat, pentru ca figurez pe statul lui de plata, cu toate ca nu au dreptul sa se atinga de salar in acest caz
Intrebarile mele sunt:
1.in cazul in care se face poprire,eu ce pot sa fac ca sa-mi recuprez banii?
2.in concediu prenatal au dreptul sa blocheze tot contul?daca da,ce pot sa fac sa nu ma trezesc cu nici un leu in cont,pentru ca acest salar mi singurul venit
Va rog ajutor!!!!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 13:51, 28 Mai 2014
Ce poprire sa mai faca daca nu va mai da salariu ? Pt ce va datoreaza din urma, sigur ca va retine 1/3, apoi va instiinta executorul ca aveti contractul de munca suspendat.
Pe cont daca va pune poprire trebuie sa dovediti sa in cont intra diferenta de salariu sau venituri ce prin lege nu pot fi poprire- concedii medicale/ indemnizatie crestere copil.
Mergeti si vb cu executorul.
Dar pe perioada de prenatal si postnatal au dreptul sa faca poprire?
da, cim-ul se suspenda din momentul intrarii dvoastra in concediu de maternitate. pana atunci, cim-ul este in derulare, va aflati pe statul de plata i vi se poate pune poprire de pana la 50%, daca nu mai aveti si alte credite de platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare poprire venit ContSters70762 ContSters70762 Buna seara, am urmatoarea situatie si intreband aici poate ma ajuta cineva: Sunt in executare silita pentru un credit de nevoi personale - adresa de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe concediul prenatal si postnatal ioana71 ioana71 Buna ziua, am si eu o intrebare la care as dori cat mai repede un raspuns. In maximum 2 sapt mi se va pune poprire pe salariu. Eu sunt gravida in 3 luni urmand ... (vezi toată discuția)
Proprire pe indemnizatia de crestere a copilului? puiudenisa puiudenisa in urma cu 6 ani am faut o rata la banca .nu am mai avut posibilitatea so platesc si aigurarile au platit ei acum cei de la asigurari prin ordin judecatoresc ... (vezi toată discuția)