avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ce conditii si de catre cine pot fi amendata? - uscatoria blocului

Buna ziua, locuiesc la bloc si de cand m-am mutat vecinii mei nu mai incap de mine.La inceput ,seful de scara mi-a spus ca nu am dreptul sa-mi usuc rufele in uscator deoarece nu m-am mutat in bloc de cand acesta s-a dat in folosinta,iar la momentul cand eu am achizitionat apartamentul uscatorul era dat locatarilor vechi...o aberatie cap coada. Anii au trecut insa rautatea vecinilor mei s-a acutizat.Au turnat apa cu sare la florile puse de mine pe casa scarii (au si ei la etajul lor flori dar nu le-am raspuns cu aceeasi moneda ) au uns cu excremente geamurile de pe scara ca sa nu le mai deschidem pt. ca lor nu le trebuie geamuri deschise,iar in uscator-aici de fapt e problema -au pus piele de pui printre lucrurile mele ca sa para ca s-au imputit (am depozitat 2 biciclete si niste sacose cu borcane goale-cam 30 buc.).Au facut plangere la asociatia de bloc si la politie si nu au reusit sa-mi faca nimic.Consider ca am dreptul sa pun in uscator ceea ce am pus deja odata ce ma aprobarea celorlalti locatari care nu folosesc uscatorul-deci am acordul lor. Intrebarea mea este: pot fi amendata si de catre cine ? Vreau sa mai spun ca in uscator sunt 5 familii care usuca rufe din 20 si fiecare are depozitat acolo cate ceva .S-au adunat cateva lucruri acolo dar se pot usca si rufe intr-un mod decent. Astept cu nerabdare un raspuns. Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:53, 11 Martie 2022
In bloc trebuie sa existe intelegere intre locatari.
Uscatoria este in folosinta comuna, deci toti locatarii au aceleasi drepturi in mod egal.
Daca este uscatorie, atunci acolo se usuca rufele, nu se depoziteaza sticle, borcane, lazi, etc.
Nu are cine sa va amendeze, pe dvs. ca persoana. Asociatia poate fi amendata de catre politia sanitara, politia sanitar-veterinara, ITM, pompierii, daca in uscatorie se constata incalcari ale legisalatiei in vigoare.
Cum se poate elibera uscatoria de obiectele celor de la etajele invecinate, pentru a putea fi folosită ca atare ? La Atentionarea facută nu au dat curs.
Prin intelegere amiabila cu implicarea asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire uscatorie bloc valimasi valimasi Buna ziua,in urma unei HCL,toate uscatoarele de rufe din exteriorul blocurilor au fost taiate de reprezentantii primarieie din orasul in care ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)