avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatoria blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatoria blocului

Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente pe nivel plus uscatoriasi cite 2 balcoane la fiecare apatrament ,prevazute in contract iar la parter cite 3 apartamente si o uscatorie putin mai mare ca cea de la nivelu 2,3,4 ,fara balcoane prevazute in contract de ce vecini de la nivelele respective sustin ca uscatoria de la parter este a dinsilor?,atunci noi cei de la parter ce drepturi avem?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:42, 7 Septembrie 2010
Uscatoriile, indiferent la ce etaj se afla, sunt spatii comune si cheltuielile cu intretinerea si repararea lor se imparte pe cota-parte indiviza tuturor proprietarilor de pe scara.

In cazul dv. uscatoria de la fiecare etaj poate fi folosita de locatarii etajului respectiv fara a plati chirie, dar daca ea este folosita numai de unul din locatari, atunci acesta trebuie sa plateasca chirie celorlalti 3 de pe etaj. Asta in conditiile in care la celelalte etaje uscatoriile se folosesc de catre locatarii acelor etaje.
La dv. cum este situatia cu folosirea acestor uscatorii?

Va mentionez ca in niciun calcul nu se foloseste argumentul balconului sau al suprafetei acestuia.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
elga50, moderator
adica cei de la 2,3,4 vor sa usuce si in uscatoriile de la parter, sau cum?
da cei de la 2,3,4 vor sa usuce sa puna carucioare si sanii la noi la parter iar uscatoriile lor le-au facut magazii de muraturi
In cazul acesta sa-si usuce rufele si sa-si depoziteze lucrurile in balcoanele lor si in uscatoriile de la palierul fiecaruia.
Dv. aveti dreptul (numai locatarii de la parter) sa va folositi uscatoria asa cum credeti de cuviinta, la fel cum au facut-o si vecinii dv. fara, probabil, sa va ceara parerea.
Indiferent la ce nivel se afla uscatoria sau uscatoriile acesta apartin tuturor, indiferent la ce nivel au apartamentele. Proportia in care apartine fiecarui proprietar este data de coata indiviza din actul de proprietate. Daca acolo scrie ca un apartament are 2,5% cota indiviza, atunci acel proprietar detine cate 2,5% din fiecare uscator indiferent de etaj.
In viata reala oamenii se inteleg intre ei si fiecare foloseste uscatorul care este mai aproape de el si asa se ajunge sa se grupeze pe etaje.
Asa ca impartire pe etaje nu este prevazuta in lege, ci se face firesc prin intelegere intre vecini. Cautati sa discutati cu vecinii si stabiliti reguli care sa multumeasca pe cat mai multi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorul blocului sagau1973 sagau1973 Cine poate folosi uscatorul blocului, toti locatarii sau doar cei de la parter? De 10 ani , uscatorul,care se afla la parter , este folosit de locatarul ... (vezi toată discuția)
Uscatoria comuna mitdan67 mitdan67 Am si eu o problema cu uscatoria comuna . Am cumparat un apartament acum un an la et. 10 dar acest apartament ca si celelalte in aceeasi pozitie cu al meu nu ... (vezi toată discuția)
Uscatoria bitia bitia Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje in Dr.Tr .Severin.Fiecare etaj are pe palier o uscatorie destul de mica,cred ca 1.20/2 m,mai putin parterul care nu ... (vezi toată discuția)