avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perchezitie rucsac agenti paza in supermarketuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perchezitie rucsac agenti paza in supermarketuri

Buna,
Tocmai ce am avut o contra cu agentii de paza de la unul din miile de magazine MegaImage din Bucuresti.
Mai pe scurt, magazinul in cauza este la parterul scarii unde locuiesc si de unde fac cumparaturi de mai bine de 3 ani de zile aproape zilnic. De aproape fiecare data cand intru, intru cu rucsacul cu laptopul + alte chestii de pe la servici.
Astazi s-a schimbat personalul pazei din magazin, iar la intrare agentul de paza mi-a spus ca trebuie sa las ghiozdanul la acele cutiute sau voi fi perchezitionat la iesire. Sincer nici nu l-am bagat in seama, avand in vedere ca acele cutiute folosesc acelasi model de cheie, implicit cu orice cheie poti sa deschizi oricare din acele dulapioare (repet, eu am laptopul de la servici in ghiozdan).
Toate bune si frumoase, imi fac cumparaturile, ma pun la coada si observ spre marea mea supriza ca 90% din femeile din fata mea, care stateau si ele la coada, aveau posete cel putin la fel de mari ca si rucsacul meu. Nu mai zic ca una dintre ele avea chiar rucsac.
Evident, nici una dintre ele nu a fost oprita la iesire! Dupa ce am platit, o tanti (agenta de paza) se pune in fata mea si imi spune pe un ton imperativ sa deschid ghiozdanul. Nevrand sa creez vreo scena, i-am raspuns ca este pentru prima si ultima oara cand voi face asta, atata timp cat exista senzori la iesirea din magazin care detecteaza produsele ne demagnetizate si in plus toate femeile au genti mai mari ca rucsacul meu (i-am si aratat catre femeile care stateau in continuare la coada si se uitau la mine ca la ultimul borfas) ca este discriminare si abuz si ca este ultima oara cand voi mai face asta.
Speriata probabil de raspunsul meu destul de obiectiv, mi-a spus pe un ton aproape pierdut ca ii pare rau dar asta este procedura. In fine, am continuat sa ii explic ca nu este ok, este discriminatoriu si mai mult ca sigur ilegal dar deja mi-am dat seama ca facusem o mica scena acolo si repet, este magazinul de la mine de la scara unde ma mai stie lumea si am zis ca nu e cazul.

Intrebarea mea este - si aici va rog sa imi raspundeti cat se poate de obiectiv si de preferabil cu articole din lege, chiar nu ma intereseaza raspunsuri de genul ca asa e regula, ca de ce intru cu rucsacul, bla bla- este ok dpdv legal/legislativ o astfel de masura atat discriminatorie cat si abuziva? Pana la urma:
1) Daca eram femeie puteam sa am si sacosa de rafie, nu ma verifica nimeni
2) Acel rucsac este proprietatea mea personala si chiar cred ca legea imi ofera dreptul la acea proprietate pe care nu trebuie sa o justific sau sa o arat nimanui (poate mai putin organelor de lege dar nu face cazul aici)
3) Cheile sunt unice, implicit nu imi acorda un minim de siguranta asupra proprietatii mele daca o depozitez in spatiul lor amenajat
4) Este complet abuziv sa fiu perchezitionat in conditiile in care magazinul dispune de sistem de alarma anti furt in cazul asa zisului "shop-lifting"

Astept articole din lege va rog, maine voi intra tot cu rucsacul in magazin si vreau sa printez aceste articole si sa le dau sa citeasca acestor agenti de paza.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sergiu03 , utilizator 19:54, 20 Mai 2014
Mie imi pare abuziv daca pe camere nu se vedea nimic suspect pentru furt.
V -au spus insa ca veti fi perchezitionat.

Problema este ca in Romania nu prea se ia in seama de instanta si nu prea se acorda daune morale.
Poate doar la parlamentari s-ar lua in seama o astfel de atitudine desi nu este deloc corect sub aspect juridic.
Multumesc pentru raspuns!
Trecand peste partea de abuz, mie mi se pare de-a dreptul ridicola chestia cu discriminarea! Toate femeile aveau posete cel putin la fel de mari ca si rucsacul meu! Si una dintre ele avea chiar si un rucsac - NICIUNA dintre ele nu a fost oprita!!! Abuz ca abuz, dar discminarea mi se pare de-a dreptului fascinanta!
Fun fact este ca sunt programator si chiar am o fata de tocilar sincer :) si fara sa par discriminant si eu la randul meu, unele din acele femei din fata mea pareau ceva mai suspecte ca mine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzul agentilor de paza din magazine - perchezitia corporala daciandax daciandax Buna ziua, Activitatea mea profesionala se desfasoara preponderent pe laptop motiv pentru care sunt nevoit sa il port in permanenta la mine, intr-un rucsac. ... (vezi toată discuția)
Abuz firma de securitate hypermarket TincaToniF90 TincaToniF90 Se da urmatoarea situatie : Am intrat intr-un hipermarket impreuna cu un prieten,am facut niste cumparaturi minore,cateva produse doar.La iesirea de la casa de ... (vezi toată discuția)
Interzicerea accesului in magazin cu rucsac slgnalin slgnalin Buna seara! Astazi eram intr-un mall si am vrut sa intru in magazinul Hervis pentru a imi cumpara niste cauciucuri pentru bicicleta. Am intrat in magazin si ... (vezi toată discuția)