avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract Orange
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract Orange

Buna ziua !

Suntem o societate comerciala care are un contract cu Orange Romania, inca valabil (este inca in perioada contractuala). Detinem un abonament de grup cu mai multe numere, dar datorita problemelor financiare vrem sa reducem costul acestui abonament, iar trecerea la un abonament ca si cost inferior nu este posibil momentan dupa spusele celor de la orange, si nici inchiderea numerelor care nu le mai folosim ptr reducerea abonamentului. Mentionez faptul ca nu am cumparat telefoane sau alte accesorii de la orange romania, doar de oferta privind minute si internet, de la momentul respectiv.
Intrebarea este daca, este cumva vreun cadrul legal in care sa putem denunta acest contract, desi noi am vrea sa ramanem clientii lor, dar ei nu sunt de acord cu modificarea unui abonament inferior, ca si cost.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 15:22, 21 Mai 2014
Buna ziua!
Din cele expuse de dumneavoastra, eu nu pot identifica un temei legal prin care sa puteti denunta contractul pur si simplu. Sunteti legat prin termenii si conditiile din contract.
Banuiesc ca este prevazut undeva ca nu puteti denunta contractul mai devreme de [x] ani si, eventual, ca daca totusi este posibil un astfel de caz, vi se vor solicita anumite daune-interese (sau plata abonamentelor pana la sfarsitul perioadei contractate etc).

Teoretic, trecerea la un alt abonament este posibila daca exista acordul ambelor parti in acest sens. Mai precis se va semna un aditional de incetare a contractului existent in care partile consemneaza acordul pentru incetarea contractului incepand cu data de... iar Orange declara ca renunta in mod expres si neechivoc la daunele interese/penalitatile reglementate de contract pentru cazurile de incetare inainte de termen.
Dar, cum spuneam, e nevoie si de acordul lor... Declaratia lor de "nu este posibil" o veti traduce prin "nu ne intereseaza" sau, mai precis, "avem interes sa tinem de contractul existent"

Spor si voie buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contracte orange grigutarelu1985 grigutarelu1985 doresc sa reziliez 2 contracte inca active cu Orange romania, in urma discutiilor telefonice mi s-a spus ca trebuie sa achit anumite sume de bani aferente ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract servicii telefonie orange hdanny hdanny Am 4 contracte de abonament de telefonie la societatea de telefonie Orange Romania S.A. In data de 15.02.2016 am depus la societatea Orange cererea de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)