avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor- criza aduce idei noi patronilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor- criza aduce idei noi patronilor

dragi colegi, ma confrunt cu o mica problema, din cate stiu eu nu este legal ce doreste patronul meu dar am zis ca e mai sigur sa intreb si pe oamenii de incredere. Domnul a modificat regulamentul intern, si cateva din procedurile interne. ne-a inmanat foile si ne-a spus ca peste trei saptamani ne va da test cu intrebari grila si ca raspunsul gresit valoreaza 1% din salariu si ca dupa acest test va modifica salariile. poate sa faca asta? eu stiam ca nu. salariul a fost negociat inainte de semnarea cim- ului. ce pot face sa il opresc? astept raspunsul dvs. cu stima, Ina
Cel mai recent răspuns: dragnia , utilizator 17:37, 8 Mai 2009
Buna dimineata,
pe mine aceste multimi de prevederi legale ma intereseaza ca daca intru si ii spun sefului ca nu are fundament legal ceea ce spune el...nu rezolv nimic. O zi buna!
Pentru orice modificare a oricarui element al contractului individual de munca sunt necesare acordul si semnatura angajatului.
Sub nici o forma nu poate face nici o modificare daca angajatul nu este de acord cu schimbarea.

Puteti sesiza Inspectia Muncii.

Daca angajatorul doreste sa faca o evaluare a angajatilor, acest lucru poate fi facut, dar nu poate fi afectat salariul.
De obicei, evaluarile se fac periodic cu scopul de a promova angajatii, nu de a le taia din venituri.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
Multumesc pentru raspunsuri! Va doresc tuturor o zi buna si un sfarsit de saptamana minunat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea modalitatii de salarizare smeagull smeagull Buna ziua, Situatie: angajator cu cca 30 salariati, la care plata salariului se face de 2 ori pe luna. Angajatorul este nevoit sa schimbe acest lucru - nu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca fara sa am vreo vina rudolfton rudolfton Buna seara ! Ma aflu intr-un situatie disperata!Lucrez intr-un magazin de incaltaminte si am fost anuntata din partea conducerii ca acestia doresc sa faca o ... (vezi toată discuția)
Ore reduse si spor de vechime Marcel_k Marcel_k Intr-o firma particulara se poate reduce programul de lucru la 7 ore la muncitori, iar la birouri program normal de 8 ore? In regulamentul de ordine ... (vezi toată discuția)