avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Citatie din partea asiguratorului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Citatie din partea asiguratorului

Buna ziua.
am primit o citatie de la o firma asiguratoare prin care ei doresc plata a unui prejudiciu de1028 ron pentru cheltuieli reparatie autovehicul + cheltuieli de judecata.
vreau sa va relatez poveasta mea astfel incat, daca puteti sa-mi dati o indrumare ce anume este de facut in acest caz.
multuesc anticipat
Povestea incepe cu un accident in 2006 iunie intre 2 autoturisme
eu + partea vatamata ,
ii zic parte vatamata deoarece eu am fost gasit vinovat pentru nerespectarea distantei regulamentare si l-am acrosat in fundul masini.
dupa ce a avut loc accidentul am fost la politia rutiera accidente usoare pentru constatare unde eu am luat o amenda in valoare de 30 de ron pentru nerespectarea distantei regulamentare.
Tin sa precizez ca masina pe care o conduceam apartinea unei firme de taxi unde era angajat tatal meu si nu eu
dupa acest incident tatal meu sa dus la garajul acelei firme unde a fost bagata masina la reparat
suma de 400 de roni pentru reparatie a fost platita de catre tatal meu direct acelei firme de taxi
nu i sa dat chitanta pentru acei bani si s-au retinut pe statul de plata(salariu)
Problema este ca in prezent eu nu mai am acel stat de plata prin care au fost retinuti acei bani + ca firma asiguratoare ma chemat in instanta pentru a plati suma de 1028 Ron pentru reparati efectuate la masina pe care o conduceam.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 08:57, 7 Mai 2009
Este destul de complicata situatia dvs. si cam fara iesire. Va recomand sa cereti instantei sa verifice registrele firmei de taxi din care ar putea reiesi faptul ca banii respectivi au fost opriti tatalui dvs. dar este putin probabil sa reusiti ceva.
Oricum mult succes.
as mai dori sa-mi spuneti consecintele in cazul in care eu nu ma prezint la tribunal si ei au castig de cauza
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
rowebsoft, utilizator
Consecinta este evidenta ... veti pierde si veti fi obligat la plata sumei cerute de firma de asigurari. Hotararea va fi investita cu formula executorie, iar in cazul in care nu veti dori sa efectuati plata veti fi executat silit (vi se vor retine bunurile proprietate personala, vor fi vandute, iar suma de 1028 RON plus cheltuielile legate de executare vor fi oprite din suma obtinuta din vanzarea bunurilor dvs.)
Cam asta se va intampla in mare dar sa speram ca nu se va ajunge aici.
Tatalui dv. i s-au retinut banii datorita stricaciunilor pe care le-a(le-ati) produs masinii proprietatea firmei de taxi.
Acea masina s-ar fi putut repara in baza CASCO,daca exista,nicidecum pe RCA.
Daca s-a reparat in baza asigurarii facultative si proprietarul a facut cunoscut asiguratorului faptul ca nu aveati acordul sa conduceti acea masina,este cumva de inteles regresul asiguratorului.
Oricum,cei care au efectuat reparatiile nu puteau incasa de doua ori suma aferenta reparatiei.
Lamuriti-va mai intai cum stau lucrurile,in ce temei este chemat in instanta.
Sunt de parere ca statele de plata ar trebui sa mai existe si oricum,in timpul procesului,s-ar putea solicita interogarea patronului respectivei firme de taxi.
rowebsoft a scris:

ii zic parte vatamata deoarece eu am fost gasit vinovat pentru nerespectarea distantei regulamentare si l-am acrosat in fundul masini.

Partea vatamata nu si-a reparat masina pe RCA-ul taximetrului?
1028 Ron pentru reparati efectuate la masina pe care o conduceam.

Precis este vorba despre taximetru?Nu cumva este vorba despre masina acrosata?

Alte discuții în legătură

Dauna casco alexandru123456 alexandru123456 Buna ziua As dori sa ma indrumati intr-o situatie legata de un dosar de daune auto. Acum 2 luni si jumatate am acrosat datorita carosabilulului inghetat un ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu accident auto so2ro so2ro Buna ziua. Am avut un accident cu masina de serviciu in timpul programului de munca. Imediat dupa accident s-a si demarat intocmirea dosarului pentru daune. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier crauswitz crauswitz In luna martie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier usor (tamponare), pe scurt am fost acrosat in trafic de un alt conducator auto, dupa ... (vezi toată discuția)