Buna ziua.
am primit o citatie de la o firma asiguratoare prin care ei doresc plata a unui prejudiciu de1028 ron pentru cheltuieli reparatie autovehicul + cheltuieli de judecata.
vreau sa va relatez poveasta mea astfel incat, daca puteti sa-mi dati o indrumare ce anume este de facut in acest caz.
multuesc anticipat
Povestea incepe cu un accident in 2006 iunie intre 2 autoturisme
eu + partea vatamata ,
ii zic parte vatamata deoarece eu am fost gasit vinovat pentru nerespectarea distantei regulamentare si l-am acrosat in fundul masini.
dupa ce a avut loc accidentul am fost la politia rutiera accidente usoare pentru constatare unde eu am luat o amenda in valoare de 30 de ron pentru nerespectarea distantei regulamentare.
Tin sa precizez ca masina pe care o conduceam apartinea unei firme de taxi unde era angajat tatal meu si nu eu
dupa acest incident tatal meu sa dus la garajul acelei firme unde a fost bagata masina la reparat
suma de 400 de roni pentru reparatie a fost platita de catre tatal meu direct acelei firme de taxi
nu i sa dat chitanta pentru acei bani si s-au retinut pe statul de plata(salariu)
Problema este ca in prezent eu nu mai am acel stat de plata prin care au fost retinuti acei bani + ca firma asiguratoare ma chemat in instanta pentru a plati suma de 1028 Ron pentru reparati efectuate la masina pe care o conduceam.
din cate inteleg , lucrurile s-au petrecut in felul urmator: dvs. ati condus o masina care nu avea incheiata la acea data asigurarea obligatorie, ati produs un accident din care au rezultat pagube materiale create unei alte masini, aceasta din urma avea o asigurare CASCO in baza careia a recuperat CV reparatiilor acelui vehicul si dvs. in baza art.22 din L136/1995, coroborat cu art. 998 si urmatoarele , cod civil, ati fost chemat in judecata de acea societate de asigurari.
parerea mea e ca trebuie sa depuneti intampinare, sa verificati cererea dvs. sau o alta persoana ( puteti solicita o consultatie petnru studiu dosar si redactare intampinare)si sa incercati sa vedeti unde s-au inregistrat cei 400 lei platiti , pentru restul, daca nu se vor gasi exceptii care sa 'paralizeze" actiunea societatii, veti fi bun de plata.
Dauna casco
alexandru123456
Buna ziua
As dori sa ma indrumati intr-o situatie legata de un dosar de daune auto. Acum 2 luni si jumatate am acrosat datorita carosabilulului inghetat un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
crauswitz
In luna martie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier usor (tamponare), pe scurt am fost acrosat in trafic de un alt conducator auto, dupa ... (vezi toată discuția)