avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident Rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident Rutier

In luna martie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier usor (tamponare), pe scurt am fost acrosat in trafic de un alt conducator auto, dupa eveniment am mers la serviciul politiei rutiere unde am descris modul de producere al evenimentului, din declaratiile date agentul constatator a hotarat ca vina producerii accidentului apartine celuilalt conducator auto sanctionadu-l pe acesta.Mentionez ca conducatorul auto ce m-a acrosat nu a avut nicio obiectiune asumandu-si vina si fiind de acord ca eu sa-mi repar masina pe asigurarea RCA a acestuia. Am mers la asigurari unde mi s-a intocmit dosarul de dauna in baza caruia am remediat avariile produse in urma accidentului. Dupa cele prezentate mai sus conducatorul auto vinovat de producerea accidentului a cerut in instanta inlocuirea sanctiunii cu avertisment , am fost chemat in instanta ca intimat pentru a explica modul in care s-a produs evenimetul, a urmat proba cu martori in care doar eu am prezentat 2 martori...celalalt conducator auto nu a adus niciun martor, ulterior cerand o expertiza tehnica privind dinamica producerii accidentului, judecatorul incuvintand efectuarea acestei expertize. In luna septembrie a avut loc expertiza ( mentionez ca la data efectuarii expertizei locul unde s-a produs accidentul a suferit importante modificari , mai exact o intersectie semaforizata a fost transformata in sens giratoriu ) ...este mult mai mult de explicat si daca cineva este interesat sa ma ajute pot sa ii pun la dispozitie toate probele din dosar pentru a avea o imagine mai clara....Expertul a elaborat o expertiza prin care eu devin vinovat de producerea accidentului...acesta nu atinut cont de declaratiile de la politie si de schitele desenate la politie, acesta a intocmit o noua schita prin care muta locul acrosajului la 7-8 metri mai in fata, acrosajul lateral devine lovitura din spate fara atine cont de fotografiile din dosarul de dauna...cum am mai spus sunt mult prea multe de explicat...INTREBARE : in cazul in care instanta hotaraste ca eu sunt vinovat de producerea accidentului cum o sa procedeze cei de la asigurari in aceasta situatie?!! mai exact eu am reparat masina pe asigurarea obligatorie a celuilalt conducator auto...de asemenea eu detineam la acelas asigurator polita rca si asigurarea casco. Cum vor proceda cei de la asigurari in acest caz!? VA MULTUMESC SI ASTEPT LAMURIRI!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:36, 14 Noiembrie 2009
Daca ati formulat o astfel de intrebare, inseamna ca expertul are dreptate si ati depus armele:surrender:
Daca ma insel, aveti posibilitatea de a combate expertiza solicitand o contra-expertiza.
In cazul schimbarii vinovatiei,asiguratorul va actiona impotriva dvs.,pentru a recupera suma pe care v-a platit-o#-o
Iar Dvs va veti apara cu polita Casco, emisa de acelasi asigurator; ramane de regularizat diferenta intre indemnizatiile calculate pe conditiile RCA si Casco (n-ar trebui sa fie semnificativa, dar uneori este...).

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Fănel Plopeanu, Consultant asigurari
Din moment ce CASCO-ul dvs este acolo unde avea cel vinovat rca-ul, daca instanta va stabili schimbarea vinovatiei societatea de asigurare nu are ce recupera de la dvs. Ar fi absurd sa va solicite banii innapoi, dvs. sa solicitati sa va plateasca reparatia pe Casco si astfel sa va fie redati banii innapoi. E un caz clasic pentru societatile de asigurari cand se face renuntarea la regres, altfel in cazul unui proces ar avea prin subrogari si calitatea de reclamant si cea de parat.

De asemenea ar trebui sa faceti obiectiuni la expertiza avand in vedere cele spuse de dvs.

Instanta in cazul in care va constata ca dl. care v-a acrosat nu e vinovat ci dvs. va anula procesul verbal pe motivul ca situatia de fapt a fost alta decat cea retinuta de organele de politie. Oricum am dubii ca instanta va stabili chiar in aceasta situatie vina dvs.
E bine sa formulati obiectiuni la expertiza, aratand ca expertul a inteles sa efectueze lucrarea , netinand cont de declaratiile initiale, indicand o alta locatie a accidentului care nu corespunde cu realitatea.
Desigur, instanta va analiza toate probele si va da o solutie care poate fi si atacata, in cazul in care pierdeti.
Insa, dupa parerea mea, avand ambele asigurari care acopera pagubele la vehiculele implicate in accident, parca e prea mare pierderea de timp prin instanta , unde, sigur, se cheltuie si niste bani, pentru o solutie care ar putea sa va dezamageasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)
Accident diana_76 diana_76 am avut un accident, fara victime, si terbuie sa mergem la asiguratorul RCA pentru o intelegere amiabila. Nu ma consider vinovata, intrucat conducatorul ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres lucianCT lucianCT in cazul unei actiuni in regres impotriva societatii de asigurare rca a celui vinovat, societatea de asigurare rca a celui vinovat poate refuza plata pe motiv ... (vezi toată discuția)