avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pagube in urma unui incendiu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pagube in urma unui incendiu

Buna ziua,
As vrea sa stiu in ce fel pot recupera pierderea suferita in urma unui incendiu produs la vecinul din spatele casei caruia i-a luat foc masina si flacarile au distrus termoizolatia de pe casa.Mentionez ca nu am asigurare la casa, dar au venit atunci pompierii sa stinga incendiul.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:05, 21 Mai 2014
Trebuie sa solicitati despagubiri vecinului caruia i-a luat foc masina. Poate are CASCO si atunci va despagubeste asiguratorul lui, in caz contrar daca nu va intelegeti pe cale amiabila sa va despagubeasca trebuie sa ii solicitati despagubiri pe cale civila.
Polita CASCO auto, nu poate acoperi daune produse tertilor prin de catre autovehiculul asigurat (numai daune proprii)
In schimb, normele de aplicare RCA, prevad:

Art. 26. - (1) Asigurătorul RCA are obligatia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit preteniilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă. Fără a se depăsi limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în condiiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a poliei de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:
....
b) pagube materiale;
.....
(2) Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul, pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaiei publice, în incinte si în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât si în timpul staionării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de despăgubire prevăzută în polia de asigurare RCA.......

Mijlocul de porba este pv inceiat de pompieri, unde se descrie cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu daune civile mvali mvali Buna ziua Ieri 7 Iulie 2008 un tip cu un microbuz de marfa nu a mai luat curba pe carosabil si a intrat direct in gard-ul meu si l'a .. distrus pe o distanta ... (vezi toată discuția)
Rca despagubire szaszattila szaszattila buna ziua.am produs un acciden de masina in care eu am fost vinovatul.asigurarea mea obligatoriu de masina nu despagubeste pe celalalt proprieter.eu am ... (vezi toată discuția)
Rca s3bash s3bash Buna seara, Intrebarea mea ar fi urmatoarea : Daca o masina asigurata RCA la societatea X se aprinde si de la aceasta ia foc o masina aflata in ... (vezi toată discuția)