avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire RCA culpa comuna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire RCA culpa comuna

Buna ziua. Mai bine de o luna, in Bucuresti a fost lovita masina, care a fost parcata. Soferita care a lovit, a lasat numarul de telefon si treaba s-a rezolvat cu o constatare amiabila, in care ea isi recunoaste vina. Cu RCA-ul ei [EDITAT] masina a fost dusa la service. Baietii de la service au lucrat bine, si in cateva zile masina iarasi a aparut pe drumurile tarii. Ieri (a trecut mai bine de o luna) primesc de la [EDITAT] o adresa in care mi se comunica ca conform analizelor lor, conform art. 142 si art 54 din OU 195/2002 vina apartine ambilor parti, si ca compania va despagubi doar 50%. Hmmmm, am oftat... Si acum ce sa fac? De ce nu m-au anuntat cand masina era in service, sau mai bine inainte... Posibil cautam un service mai ieftin... Ce se poate de facut in cazul dat? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 15:43, 27 Mai 2014
le spuneți să mai calculeze odată. încearcă să vă fraierească. dacă era culpă comună fiecare șofer își repara mașina prin asigurarea lui și nu v-ar fi plătit nimic. ați primit acceptul Euroins pentru reparația mașinii înainte de a începe lucrările?
Eu nu mai stiu, daca am primit ceva. Am dus masina in service. Peste cateva zile am fost sunat de la service ca sa vin sa-mi iau masina. Si acum, mai bine de o luna imi vine scrisorea de la [EDITAT]. Daca service a reparat masina si mi-a dat-o, cred ca a fost acceptul, ei dar comunica in asa fel de afaceri...
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Informati [EDITAT] ca va veti adresa la ASF (Autoritatea de supraveghere financiara). Daca aveau vreun dubiu asupra vinovatiei trebuiau sa il spuna in mimentul constatarii (banuiesc ca dosarul de constatare pentru dauna l-a facut un inspector de daune de la [EDITAT], nu service-ul). Si chiar daca l-ar fi facut service-ul, trebuia ca acest dosar sa fie contrasemnat de inspectorul de dauna de la compania de asigurare a vinovatului.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Poate se refera la culpa comuna ptr ca nu erati parcat regulamentar si atunci ptr asta va invinovateste.
Descrieti cum era parcata masina. Sunt situatii in care o parcare neregulamentara va invinovateste si pe dvs cu 50 % .
Asiguratorul are termen de 3 luni ca sa va despagubeasca sau sa va motiveze un eventual refuz , total sau partial al pretentiilor .
Totusi cand decizi sa inchei un constat amiabil se presupune ca stii si cadrul legislativ .

Alte discuții în legătură

Parcare neregulamentara (aproape de curba) - culpa comuna aleahimi aleahimi S-a intamplat duminica accidentul 21.07.2013. Un autovehicul a intrat in mine si a lasat bilet in geam \\\\\\"scuze ti-am avariat masina\\\\\\" si un nr de ... (vezi toată discuția)
asigurari,cazul4.2 culpa comuna??? johny34 johny34 am avut masina parcata dupa o curba la stanga,3 sferturi pe domeniul public,in parcarea din spatele blocului,parcat pe partea dreapta,parcare nemarcata,fara ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna?? CEZAR88 CEZAR88 buna ziua, zile trecute mi-a agatat un vecin masina cu masina de la firma la care lucreaza(un autocamion),mentionez ca masina mea era parcara intro zona in ... (vezi toată discuția)