Buna ziua, intr-un proces de majorare pensie alimentara in care nu se stie locul de munca al celui care urmeaza sa plateasca , s-a cerut chemarea acestuia la interogatoriu pentru a se stabili cuantumul pensiei. "Paratul" face intampinare in care spune ca este de acord cu majorarea, dar nu doreste sa fie chemat la interogatoriu!
Din practica, poate fi admisibila o astfel de cerere? (mai ales ca, bun, e de acord cu majorarea, dar de unde se stiu veniturile pentru a se calcula pensia copiilor???)
Daca se pot face adrese gratuit, care e problema?
Cat despre aceste "alte venituri", la ce va referiti? Daca sunt alte venituri fate de cele legale, atunci nu va mai chinuiti sa le aflati ca ele nu conteaza.
Daca sunte legale, la ce venituri alte va referiti?
Cereti adrese unde v-am spus.
Cat despre costurile serviciilor de avocatura, ele sunt de la x la zeci de ori acel cost x... Sunt atat de variate preturile, modalitatile de plata etc., cate posibilitati legale sunt de a le stabili.
Nici eu nu pot spune ca stiu care e costul, asa, generic, al serviciilor de avocatura. Stiu numai costul meu, mai stiu costuri asa, auzite ori discutate cu clienti...
Asta e departe insa de o parere generica.
Din cate am inteles,paratul este de acord cu majorarea pensiei alimentare.La interogatoriu poate fi citat,instanta dispune!Nu se prezinta...este adus pana la urma de Politie..la al 3-4 lea termen.Daca ati cerut Instantei sa stabileasca exact cuantumul pensiei si daca ati invederat Instantei ca aveti suspiciuni legate de locul de munca al paratului,Instanta ar trebui sa accepte cererea dv.Onorariul av. in speta dv. este de 1000lei in Bucuresti.Problema se pune ,in speta dv,daca o firma de detectivi este mai profitabila decat un avocat .
Cum sa fie adus cu politia? In primul rand, as vrea un text legal procedural unde scrie ca cel ce nu vine la interogatoriu, fara justificare, poate fi adus cu politia.
Caci eu cunosc o singura sanctiune in acest caz: considerarea ca partea a marturisit impotriva sa conform 225, lucru ce poate fi cerut de parte sau pus in discutie de instanta din oficiu, in lipsa unor prevderi care interzic acest lucru.
Apoi, 1000 de lei poate fi onorariul dv. sau a inca vreo 2 avocati pe care poate ii cunoasteti, insa nu e musai sa fie peste tot acest onorariu... Cunosc avocati care nu se ridica de pe scaun pentru suma asta, asa cum am auzit des de onorarii ridicol de mici, asa incat ma intreb ce mananca oamenii aia.
In rest, tin sa precizez ca, din punctul meu de vedere, a lucra legal nu e musai un lucru personal, e o chestiune de inregistrari publice, asa incat eu nu as admite proba cu martori sau interogatoriu pentru a dovedi acest lucru.
Cu atat mai mult ca a lucra legal nu e nicio chestiune stricta de fapt, ci e un fapt juridic, iar de nedemonstrat cu martori sau interogatoriu.
E cel putin la limita si eu n-as admite aceasta proba in acest caz.
Depinde de Instanta,Judecatorul poate considera ca paratul obstructioneaza buna desfasurare a procesului si atunci il sanctioneaza cu amenda sau cu aducere la tribunal sau si una si alta.Am intalnit cazuri...mai asist si eu la procese doar sunt publice...nu sunt avocat si nici nu doresc...am alte planuri...