avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie mostenire

Buna ziua.Ma confrunt cu o problema care are si o latura ilegala,din punctul meu de vedere.Va rog frumos sa-mi dati un raspuns .
Strabunicul meu a avut trei copii cu prima sotie(unul dintre ei este bunicul meu).S-a recasatorit in anul 1961,nu a mai avut alti copii,dupa care a decedat la scurt timp.In registru agricol din 59-63 el figureaza alaturi de cea de-a doua sotie cu suprafete de teren de 4 ha(o casa cu teren aferent si 3 suprafete de teren extravilan).Din anul 1990 pana in anul 2006 bunicul meu a detinut si lucrat una din suprafete de 1,7 ha.In 2006 bunicul a decedat.
In anul 2000 cea de a doua sotie a fost validata cu toata suprafata de 4 ha si i s-a eliberat un titlu de proprietate numai pe 1.89 ha din care doar 0.87 ha se regasesc ca si amplasament in registrul agricol 59-63,pentru restul de 1.02 ha nemaiavand nici o alta validare.
Pe amplasamentul suprafatei de 1,7 ha bunicului meu i s-a eliberat un titlu de proprietate in 2010 (dupa ce decedase in 2009,dar facuse cerere de punere in posesie)in calitate de cetatean,nu de mostenitor, dar doar pentru o suprafata de 0.2 ha din totalul de 1,7 ha.
Anul acesta am intrat in posesia a doua documente de la Arhivele Statului in care se precizeaza ca in anii 42-43 si in anii48-49(inainte de cea de-a doua casatorie) strabunicul este gasit cu aceeasi suprafata, in ambele documente, de 1,7ha.
Tatal meu {nepotul celui care a fost gasit cu suprafete in 42-43 , 48-49 si reg agricol 59-63 (aici alaturi de cea de-a doua sotie)} are o adeverinta eliberata de notar ,pe baza certificatelor de nastere si deces,in care se cocluzioneaza ca este nepot legitim al defunctului.
Dupa moartea bunicului meu in 2009 terenul de 1,7 ha a figurat ca rezerva a comisiei locale si au avut loc si niste schimbari de amplasament,intentionat facute,prin care vecinului de pe o latura i s-a eliberat titlu de proprietate cu amplasament in mijlocul celor 1,7 ha ,fara ca vecinul(care lucra terenul lui in locul pe care l-a mostenit de la parinti) sa stie ca legal, el figura pe alt amplasament decat cel detinut si ca de fapt el avea titlu de proprietate pe o suprafata de fanat in loc de teren arabil.
Vecinul da in judecata si se muta pe amplasamentul terenului arabil,pe care l-a exploatat zeci de ani.
Spuneti-mi ,va rog,daca tatal meu in calitate de mostenitor al strabunicului meu,pe baza documentului notarial si pe baza documentelor de la Arhive poate solicita sa fie pus in posesie cu restul de 1.5 ha din toata suprafata de 1,7 ha.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lucianluurcs , utilizator 07:46, 28 Mai 2014
Revin cu o noua precizare.Intrand in posesia cererii de la Prefectura care a stat la baza titlului de proprietate de 1.89ha a celei de a 2-a sotii,in cerere este solicitata punerea in posesie cu 3 ha,mai putin cu 1 ha fata de cat a fost validata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991 RobyG RobyG Buna ziua. Strabunica mea (decedata) a facut cerere pt reconstituirea proprietatii inca de la sf anului 1991 pt. aprox. 2,50 ha (s-a luat in considerare reg ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Bună mă interesează dacă mai pot recupera un teren arabil ... Camelia Alexandra Camelia Alexandra Bună mă interesează dacă mai pot recupera un teren arabil de 0.87 ha care nu îmi apare în titlu de proprietate și în registrul agricol îmi apare doar ... (vezi toată discuția)