avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cod invalid TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cod invalid TVA

Buna ziua!As avea urmatoarea speta:O societate inregistrata in scopuri de TVa din Ro,achitioneaza servicii intracomunitare de la 5 furnizori din UK.3 dintre ei au cod valid de TVA iar 2 nu au ,dar nu se stie motivul.Am facut taxare inversa pentru cele 5 facturi si le-am trecu in vies ,fara nimic in dreptul celor care nu au cod valid de TVA.
In decontul de TVa la randurile 7 si 7.1,respectiv 20 si 20.1 trec totalul din vies,sau doar sumele celor cu cod valid de TVA?Va multumesc pentru rabdare.
Cel mai recent răspuns: sandra_sandra_64 , utilizator 19:53, 23 Mai 2014
Nu aveti voie sa faceti taxare inversa daca nu au cod de tva valid in Vies.
Colectati tva la respectivele facturi si l virati la statul roman.
S-a schimbat demult asta,de prin 2010,eu asa stiu,in vies se trec toate AIC sau serviciile intracomunitare.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
sandra_sandra_64, utilizator
se trec numai cele car au cod valid de tva .eu asa procedez in cazul meu cu livrari intracomunitare ,facturez fara tva daca au cod valid si cu tva pt cei care nu au cod valid iar in 390 trec doar ce este cu cod valid .
o intrebare pt domnul robert ,spune-ti ca trebuie colectat tva si platit la statul roman .prin ce formula contabila ?daca este factura de achizitie intracomunitara si furnizorul nu are cod valid de tva in ce mod colectez tva ?taxare inversa- ati spus ca nu .intreb pt ca nu am intalnit asta in practica dupa cum am scris si mai sus am livrari nu achizitii intracomunitare .
611=401 servicii
635=4427 ??????????????
multumesc
Da,la livrari conteaza faptul ca codul de TVa sa fie valid,la achizitii,nu.Se face taxare inversa la achizitii de bunuri sau servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)
Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Decont tva JENIFER JENIFER S-a achizitionat in august un autoturism din germania pentru care se aplica taxarea inversa (coduri valide de tva pt cumparator si vanzator).Masina nu va fi ... (vezi toată discuția)