avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de constructie si pe numele meu dar pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de constructie si pe numele meu dar pe pamantul parintilor

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca pot fi trecuta si eu pe autorizatia de constructie a unei case ce se va construi pe pamantul parintilor, intrucat voi contribui material la constructia casei. Mentionez ca tatal meu a solicitat la primarie acest lucru si i s-a spus ca nu pot fi trecuta pe autorizatia de constructie deoarece nu figurez pe titlul de proprietate al pamantului. Va rog sa-mi spuneti in baza carui act normativ este posibil sau nu aces lucru.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: VALI1980 , utilizator 11:43, 13 Mai 2009
Autorizatia de construire se emite titularului dreptului de proprietate asupra terenului si al proiectului tehnic al constructiei.
Legea 50/1991 pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii - Art. 7. - (1) Autorizatia de construire se emite în cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii, pe
baza documentatiei depuse la autoritătile prevăzute la art. 4, care va cuprinde:
a) certificatul de urbanism;
b) dovada titlului asupra terenului si/sau constructiilor;
c) proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de constructii;
d) avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin certificatul de urbanism;
e) dovada privind achitarea taxelor legale.
Rezolvati situatia inainte sa fie prea tarziu, in sensul ca lucrurile trebuie sa fie clare de pe-acum pt a nu avea probleme mai tarziu. Mergeti la un notar sa va spuna ca contract trebuie sa incheiati ( contr. de superficie), pentru ca cei de la primarie sa elibereze autoriz. pe numele dvs., avand un drept de folosinta a terenului. Eu sunt intr-o astfel de situatie si va spun din proprie experienta ca este neplacut, am luat autoriz. pe numele parintilor si acum ei n-ar mai vrea sa facem acte pe casa, pentru ca constructia sa fie pe numele meu si al sotului. Stiti cum e , oamenii sunt schimbatori, fie ei si parinti...iar intelegerile acestea verbale dintr-o familie nu sunt tratate diferit de lege, asta e, totul trebuie sa fie negru pe alb..., din pacate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate ola71 ola71 Buna ziua.Am doar titlul de proprietate emis bunicilor,cum obtin contractul de proprietate ptr casa necesar emiterii buletinului de identitate?:( (vezi toată discuția)
Contract de superficie - proprietar imobil insa nu si teren cristi_an2000 cristi_an2000 Buna ziua, In cateva cuvinte despre ce este vorba: Parintii mei detin intr-o comuna langa Bucuresti un teren de aproximativ 1000mp pe care este ... (vezi toată discuția)
Constructie balcon rambela rambela Vreau sa construiesc balcon la parter.Mentionez ca vecinul de deasupra are balcon,eu urmand sa-l construiesc exact sub acesta al vecinului.Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)