avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut intre persoane fizice

Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x , semnatura . Este valabil daca nu e facut la notar ?Ce am de facut daca nu-mi returneaza banii pana la data scadenta ?Banii i-am dat fara dobanda ! Astept raspuns , multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 11:53, 26 Aprilie 2015
Era de preferat ca documentul de imprumut sa il incheiati la notar cu clauze asiguratorii
In ipoteza in care nu vi se restituie suma imprumutata la termenul convenit,initial notificati oficial persoana beneficiara a imprumutului,cu obligatia restituirii sumei,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutioanrii in instanta
Daca persoana imprumutata nu restituie suma,aveti dreptul sa formulati actiune in instanta
Multumesc de raspuns ! Suma oricum e data, si chiar daca recurg la instanta , important e sa o recuperez! Se poate sa nu se aprobe pe motiv ca nu s-a incheiat la notar ?
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2015
vrani, utilizator
nu. actele ”de mână”, sub semnătură privată, au valoare în fața instanței. dacă aveți și un martor-doi...
Banuiesc ca e si scrisul lui pe hartie.
Actionati-l in judecata fara sa lasati sa treaca 3 ani de la scadenta si daca are bunuri/ venituri ii veti recupera. Va plati in plus si cheltuieli de judecata.
Da , e scrisul lui ,, am primit suma de 3000 euro si a semnat '' !Fara martori !Astept sa expire termenul , nu are intentii sa plateasca , cineva l-a prostit ca nu e valabil actul daca nu e la notar facut !

Alte discuții în legătură

Bani imrumutati ContSters88452 ContSters88452 buna ziua.va deranjez din nou,de catre cine e indicat sa fie scris un act de mana pt un imrumut banesc.de mine sau de cel caruia ii dau banii?si trebuie ... (vezi toată discuția)
Imprumut nKara nKara un prieten de`al meu s`a imprumutat de o suma de bani de la o cunostinta de a lui, fara nici un fel de act sau martori, problema esta ca momentan nu are toti ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)