avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda circulatie

Va rog sa-mi spuneti care sunt termenele legale de intocmire si de comunicare a procesului verbal de constatare a abaterilor de la legea circulatiei pe drumurile publice, fata de data comiterii abaterii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:07, 26 Mai 2014
OG 2/2001 - ART. 13
    (1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
ART. 14
    (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicării sancţiunii.
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
ddianna, utilizator
Procesul verbal de contravenție trebuie să fie încheiat în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei și trebuie să fie comunicat contravenientului în termen de o lună de la data încheierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.v. nesemnat peugen68 peugen68 Buna seara, am fost oprit de un echipaj ca ma deplasam cu 80 km/h in localitate. Nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au inapoiat actele si am fost lasat ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie, termene de prescriptie lucutza55 lucutza55 o amenda primita in ianuarie 2012 pentru o fapta petrecuta in iulie 2011 poate fi contestata pentru acest motiv? exista vreo specificatie in legislatie privind ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)