avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere personala

buna ziua,

Fiti amabili,

dupa ce am solicitat completand formulare si obtinand negatia de la fostul sot, cum ca nu beneficiaza de deducerea personala pentru copilul minor aflat in intretinere, contabila firmei pt care lucrez mi-a comunicat faptul ca la un salariu brut in valoare de 1000 ron eu castig 16 ron. am rugamintea sa ma lamuriti deoarece in lege este stipulata o suma de 350 ron ca deducere personala pentru salariat cu copil minor in intretinere si salariu brut 1000 ron.


va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 15:19, 27 Mai 2014
Aici gasiti un calculator al salariului dvs
www.avocatnet.ro/content/cal...
Are dreptate contabila. Deducerea personala fiind de 350 lei,in loc de 250 lei anterior,la diferenta de 100 lei impozitul pe venitul din salarii va fi mai mic cu 16 lei.(100x16%) suma neta incasata in plus fata de perioada anterioara.
Are dreptate,pana sa va treceti copilul in intretinere beneficiati de deducere personala 250 lei,acum beneficiati de 350 lei,adica se mai dau deoparte 100 lei care nu se impoziteaza, impozit 16 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere de impozit florinplaton florinplaton ce este deducerea de impozit si cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Deduceri cu copii aflati in intretinere adrian_mihai adrian_mihai Cum pot fi trecuti la deduceri copii rezultati in urma unei relatii de concubinaj? Cei de la personal n-au stiut ce sa -mi spuna, au zis ceva de o declaratie ... (vezi toată discuția)
Copil in intretinere catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu si eu cum este mai avantajos: copilul minor sa fie trecut in intretinerea persoanei cu salariu mai mic sau mai mare? Va multumesc ... (vezi toată discuția)