avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM

Buna seara, am control de la ITM si mi-au cerut dosarele angajatilor. Ce trebuie sa contina acestea ca sa nu am probleme? Sunt diverse variante: pun si cazierul? Poate cineva sa imi dea o lista completa a documentelor pe care trebuie sa le pun la dosar? Exista legislatie care specifica aceste acte? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 28 Mai 2014
Vedeti aceste articole :
Dosarul personal al salariatului: Documentele pe care trebuie sa le ai, ca sa nu fii amendat
www.avocatnet.ro/content/art...

Dosarul personal al angajatului - cum il intocmesti corect

www.avocatnet.ro/content/art...

HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor
Art. 8
(1) Angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati, de a-l pastra in bune conditii la sediu, precum si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
(2) Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente: actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru.
....
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu cer:
1. pentru femei: copie dupa acte de studii (diploma bac, facultate, alte diplome necesare ocuparii functiei), copie BI/CI, cerificat casatorie, certificat nastere copil sub 18 ani, avizul de la medicul de medicina muncii ca e apta de munca (angajare/periodic) , adeverinta de la medicul de familie pentru angajare, contractul de munca+acte aditionale, dosarul prim ajutor+SSM
2. pentru barbati: idem femei + copie livret militar
GFC a scris:

Eu cer:
... contractul de munca+acte aditionale, ...
...



Asa ceva nu aveti cum sa se solicite de la un angajat . aceste documente se intocmesc in momentul in care partlle ajung la un acord comun cu privire la incheierea/modificarea raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru angajare mariamarineci mariamarineci Buna ziua, Diploma de studii este obligatorie pentru angajare? Multumesc (vezi toată discuția)
Cv in dosarul personal Sziv Sziv Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o intrebare. Dosarul personal al unui conducator autocamion trebuie sa contina obligatoriu CV-ul acestuia?? Avand in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru angajare. VioletaC VioletaC Buna ziua! Recent am infiintat un SRL-D,iar acum as vrea sa ma angajez ca si administrator.Ce documente am nevoie ca sa ma angajez la propria mea ... (vezi toată discuția)