avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Amplasare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Amplasare teren

Am achizitionat un teren , si cand a trebuit sa-i fac cadastrul s-a constatat ca sunt deplasat cu 4 metri , Problema nu este aceasta , problema este ca terenul este impartit in 8 parcele din care 2 vecini pe partea opusa si-au facut cadastrul si e ok . AICI APARE PROBLEMA daca este sa ma iau dupa cadastrist si sa ma mut cei 4 metri 2 parcele raman intacte restul suferind modificari majore in sensul ca se modifica suprafetele unele devenind mai mici altele mai mari ca suprafata din proiect si tot odata acoperind si un drum de acces al primariei , daca raman pe loc toate parcelele sunt ok sa zicem o parcela ar avea de suferit dar nu sunt sigur deoarece nu e masurata(o diferenta de maxim 1 m ). Ce trebuie facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: cos2tel , utilizator 22:00, 27 Mai 2014
Cum l-ai ,,achizitionat" fara sa-l intabulezi :-/
Iar de intabulat nu-l poti fara a avea numar cadastral. Iar numar cadastral nu obtii decat dupa ce depui un dosar la OCPI, iar dosarul trebuie sa contina.... Deci nu l-ai achizitionat in sensul legii si acum suporti batai de cap, alergatura, eventuala paguba, etc.
Contactati Primaria competenta, solicitati Planul parcelar si incercati sa va coordonati cu toti proprietarii din parcela.
In caz ca nu gasiti solutie, actionati aspura titlurilor de proprietate ce provin din retrocedari si/sau reconstituiri efectuate de administratia locala competenta, care are responsabilitatea clarificarii situatiei.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cadastru LISONELTA300 LISONELTA300 EU AM UN TEREN DE 50 DE HA CARE ESTE IMPARTIT IN 17 PARCELE SI O PADURE DE 100 DE HA CARE ESTE IMPARTITA IN 17 PARCELE, AM VORBIT CU O DOAMNA CARE SE OCUPA CU ... (vezi toată discuția)
Se pot muta terenurile agricole ??? monoga monoga in urma cu vreo 6-7 ani am cumparat doua parcele teren invecinate,pt o parcela am facut si intabulare si intarusare. pentru cea de a 2-a parcela nu am facut ... (vezi toată discuția)
Cadastru Mihai Cretu Mihai Cretu Am cumparat un teren in 2005 in Bolintin Deal am obtinut intabularea cadastrul si am platit topograf pt. Ridicarea topografica . Apoi am obtinut apronarea de ... (vezi toată discuția)