avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, refuz prezentare IML
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, refuz prezentare IML

pe data de 26-05-2014 am fost testat cu aparatul si am avut 0.51 in aerul expirat dar am refuzat sa ma duc la IML nu am mai avut in 25 de ani nici o abatere si nici alcool la volan va rog sami spuneti daca am sanse sa scap macar cu suspendare fara puscarie stiu ca am gresit
Toate sansele. Depinde si de apararea din cauza, dar pararea mea este ca aveti toate sansele sa va dea cu suspendare.
Ati procedat gresit ca nu ati mers la IML, se va retine acum infractiunea prevazuta si pedepsita de art. 337 c.p., aveti sanse la individualizare a pedepsei sa se dispuna suspendarea executării pedepsei sub supraveghere
ART. 337
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)
Accident ,alcoolemie ,daune materiale gabrielo6 gabrielo6 Unchiul meu a facut accident cu masina(a intrat cu ea in gardul vecinului-singurele pagube cateva scanduri rupte nici o persoan sau animal nu a fost ranit) ... (vezi toată discuția)