avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis luat pentru alccol
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis luat pentru alccol

Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange nu am dat findca imi este frica de acce si vb s,azi am vb cu avocatul si mi-a spus k am facut ce-a mai mare greseala ....mi-a zis k imi da arest la domiciliu este adevarat?am permisul de 9 ani dar nu am incalcat vre-o data legea....va multumesc si scz pentru gramatica mea de rahat:((
Vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, infractiune prevazuta si pedepsita de art.337 c.p.


ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
#CIN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru alcool 0,45 buta31988 buta31988 buna ziua mi-a fost retinut permisul acum doua luni pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcolice.....am fost oprit de un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - consecinte George432 George432 Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, refuz prezentare iml claudiuremus claudiuremus pe data de 26-05-2014 am fost testat cu aparatul si am avut 0.51 in aerul expirat dar am refuzat sa ma duc la IML nu am mai avut in 25 de ani nici o abatere ... (vezi toată discuția)