avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizarea cu mentiunea definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizarea cu mentiunea definitiva si irevocabila

Buna ziua!
Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea situatie: intr-un dosar civil de execuatur(recunoasterea inscrisurilor si hotararilor straine) - R. Moldova, in 20.02.2014 tribunalul Bucuresti a hotarat recunosterea pe teritoriul Romaniei a hotararii judecatoresti emise de instanta din R.Moldova, cu termen de apel in 30 zile. Acum cateva zile am mers la tribunal pentru legalizarea execuaturului la ce am primit raspuns ca este imposibila pe motiv ca paratul nu a primit comunicarea hotararii. Paratului i-au fost transmise (in R.Moldova) 2 scrisori cu aviz pe care apare "Retur. Motiv: necunoscut". La tribunal mi s-a spus sa comunic o adresa valabila. Adresa paratului este absolut valabila, el lociueste acolo cu siguranta. Mai mult - mai devreme tot pe aceasta adresa i-au fost trimise citatii cu avize acceptat de el. Imi dau seama ca este un abuz si rea-intentie de a tergiversa si mai mult procedura care dureaza din 2011(!).
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie? Daca exista vreo procedura de comunicare silita a hotrarii? Si de ce nu se poate legaliza hotararea din moment ce paratul nu a depus in termenul stabilit cererea de apel?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: NatC , utilizator 11:06, 29 Mai 2014
Termenul de aoel curge de la comunicarea hotararii, hotarare pe care nu a primit-o.
Buna ziua! Si cum as putea sa fac ca paratul sa primeasca acea hotarare? Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort definitiv sau nu? dynu dynu Va salut pe toti, sunt un cetatean al R. Moldova, dar detin si cetatenia romana din 1996 (nascut in R. Moldova), in 1999 am incheiat o casatorie in R. ... (vezi toată discuția)
Cererea de completare a unei hotarari judecatoresti suspenda termenul ... jacquelline jacquelline Cererea de completare a unei hotrari judecatoresti suspenda termenul de recurs? Sunt reclamant intr-un dosar civil. Am o hotarare judecatoreasca care mi-a ... (vezi toată discuția)
Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata imbroserv imbroserv Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel. Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de ... (vezi toată discuția)