avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare 2 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare 2 proprietari

Un imobil (casa si teren) este achizitionat prin contract de vanzare cumparare de care parinti si un copil in cote de 1/2. Care este alea legala pentru a dobandi intregul imobil de care unul dintre proprietari?
Se poate transmite proprietatea prin unul din urmatoarele acte translative de proprietate: vanzare-cumparare, donatie, partaj cu atribuire integrala a imobilului, contract de vanzare cu clauza de intretinere, etc.
Orice mod de transmitere dreptului de proprietate asupra cotei de 1/2 de catre oricare dintre coproprietari. (daca ambele parti au capacitate de exercitiu 1654 cc- si banuiesc ca au de vreme ce au cumparat)
Cum poate unul dintre proprietari sa-si instraineze partea din imobil daca celalalt proprietar nu este de acord?
Se numeste vanzare de cota indiviza. Si se poate ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa mea facind parte dintr-un teren in indiviziune fara acordul familiei celelalte? mieluu mieluu ma gindesc sa scap de terenul in indiviziune intr-un fel. vreau sa vind casa mai ieftin,chiar la tigani,numai sa nu mai stau in indiviziune. of ... (vezi toată discuția)
Cedez jumatatea mea de teren coproprietarului care nu o vrea! cum procedez? MariaAlexandra MariaAlexandra Buna ziua, Vreau va rog sa ma lamuriti intr/o problema pe care nu stiu cum o pot rezolva. Impreuna cu x am cumparat un teren. Suntem coproprietari. Eu ... (vezi toată discuția)