avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Evidenta contabila PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Evidenta contabila PFA

Buna ziua,activez ca Persoana Fizica Autorizata si as dori sa aflu ce evidenta contabila sunt obligat sa am daca obtin venituri din activitati comerciale in sistem real din comert cu amanuntul in magazine nespecializate. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:36, 29 Martie 2015
Folositi casa de marcat si la sfarsitul programului zilnic scoateti raportul z.
Marfa achizitionata si pe care o veti revinde sa fie luata cu factura, intocmiti nir-ul si apoi completati registrul de gestiune zilnic. Tot in acest registru scadeti marfa vanduta conform raportului z si marfa returnata la furnizor, daca e cazul. Soldul zilnir din registru sa fie egal cu valoarea stocului de marfa din magazin.
Trebuie sa aveti registrul jurnal de incasari si plati in care treceti incasarile pe baza raportului zilnic z de la casa de marcat, incasarea facturilor prin contul bancar, platile facute catre furnizori, pentru utilitati, pentru chirie spatiu magazin, pentru contributii sociale si altele (in numerar si prin contul bancat al pfa) dar numai pe baza documentului de plata si la data platii, nu cea de pe facturi.
Va mai trebuie registrul inventar si registrul unic de control.
Informatii gasiti si la adresa www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)