Foarte bine mentionat de predecesorul de mai sus ara fi trebiut sa ridicati problema la Adunarea Generala asociatiei suma pentru o reabilitare completa a unui tronson de sacara corect realizata cu hidroizolatie de calitate [aceasta ridicanduse la sume intre 18-25 lei m.l. din magazin] este foarte scumpa eu cred ca bani nu pot fi strinsi in 2-3 luni .
Iata cum s-a rezolvat,amiabil.Presedinta mi-a prezentat 3 oferte dupa care mi-a sugerat ca pot sa mai caut si altele.Presedinta m-a trimis pe la usile proprietarilor,am obtinut 50 plus 1 semnaturi in favoarea unei oferte care nu facea parte din \"portofoliul\"prezentat de ea.S-au strans bani 3 luni de zile dupa care dumneaei a convocat o sedinta ad-hoc unde fara sa tina seama de calitatea materialelor ce urmau sa se foloseasca la lucrare, a manipulat proprietarii sa agreeze o alta oferta(din cele aflate la \"portofoliul\"initial),mai ieftina cu materiale mult mai slabe calitativ.Mentionez ca firma desemnata initial ca si castigatoare se afla la 500 km de locul lucrarii si a fost gasita pe internet.Trageti singuri concluziile!Eu unul,mi-am promis ca in veci nu o sa ma mai implic!
Completez si mentionez ca la sugestia dumneaei cum ca o firma din portofoliu a mai executat lucrari le terasele altor blocuri din asociatie si este ok,i-am zis daca doreste,aceeasi firma sa faca lucrarea si la noi.Nu a vrut sa-si asume responsabilitatea,in schimb prin manevre ulterioare,firma respectiva a avut castig de cauza!
@praetorian,
Am sesizat mdul de lucru cu totul defectuos al conducerii as. prop. din care faceti parte, insa, asa cum am prezentat o postare prin care v-am aratat un mod de lucru foarte corect pentru realizarea unor lucrari de hidroizolatie, anul trecul am avut mari probleme cu proprietarii de la un bloc.
Toate etapele mentionate de mine in acea postare au fost afisate la avizierul scarii (un avizier modern, arata ca un geam termopan, cu incuietoare si bec in interior ce se aprinde numai la intuneric de catre un senzor de prezenta). Am facut aceasta mentiune deoarece au fost proprietari care mi-au reprosat faptul ca nu au vazut acele materiale informative, inclusiv devizul cu pretul negociat, facturi si ceva fotografii. Nu au mentionat ca nu au vazut ca nu au vrut. Atat au spus, eu nu ma uit toata ziua pe pereti!.
Bun, s-au facut reclamatii cam peste tot, acolo unde si-au dorit. Inspectorii de la Primarie care au rezolvat sesizarea, au ramas impresionati de felul cum au decurs etapele lucrarii, insa proprietarii respectivi au tinuto pe-a lor - nu sunt obligata de nimeni sa platesc ceva ce nu am avut nevoie, mai ales ca nu v-am dat eu aprobare! Abordare infantila - dar asta-i treaba.
Desi lucrarea a fost finalizata inca de anul trecut, mai sunt proprietari care mai au debite (partiale) la acea lucrare. Noroc ca noi am negociat cu firma , plata lucrarii in cinci rate...
De fapt aici vroiam sa ajung: noi am mai lucrat cu aceasta firma, am constatat ca face lucrari de calitate, cu angajati calificati si bine instruiti. Daca am fi incercat sa lucram cu o alta firma, nici nu ne-am fi gandit sa efectuam lucrarea in 5 rate! Deci aici este problema: cand incepi sa cunosti firmele, apoi incerci sa continui activitatea cu acestea. Nu vreau sa va zic ce-am patit cu o firma luata de pe internet, burdusita cu tot felul de recomandari de cine stie de unde.
Daca vreti pot sa va trimit ceva material foto privind cateva terase hidroizolate anul trecut.
Foarte bine d-le Grecu ca ati fost multumit de modul de executie al unei firme.Nu am avut nimic impotriva ca asociatia sa aleaga fima executanta(mai ales ca de fapt era in dreptul ei),m-a deranjat lipsa de transparenta si tertripurile la care s-a dedat presedinta asociatiei acest lucru bagandu-ma la idei cu atat mai mult cu cat nu exista lucrare efectuata la care sa vedem rezistenta in timp respectiv garantia de 10 ani.Acum legat de caracteristicile materialului folosit,credeti ca densitatea materialului hidroizolator de 4,5 kg/mp este acelasi cu 5,6 kg/mp.?Intreb si eu ca proprietar la ultimul nivel interesat de o lucrare durabila.