avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie credite bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie credite bancare

Buna seara,
Am o nelamurire referitoare la termenul de prescriptie al unui credit bancar,
Am facut un credit bancar in anul 2006, am platit aproximativ un an dupa care am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati. in anul 2008 sau chiar mai devreme, am primit de la banca o scrisoare ca trebuie sa platesc anticipat tot creditul, dupa care au inceput sa vina scrisori de la firma de recuperare.
notificari, scrisori, nimic recomandat, nici un fel de executare silita. am fost contactat acum cateva zile din nou de firma de recuperare care doreste o intelegere " amiabila" . Mentionez ca nu detin nici un bun pe numele meu si nu am nici un venit.
S-a prescris suma de bani dupa atata timp? cum ar trebui sa reactionez si ce sa le spun , suna zilnic in vederea unei intelegeri amiabile, mai mult initial au sunat pe l vecini ca sa afle nr meu de telefon.
va multumesc, sper ca ma puteti sfatui in vreun fel
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:31, 31 Mai 2014
Nu este prescrisa aceasta creanta intrucat creditorul a depus diligente in vederea recuperarii.
Astfel ca daca nu veti plati de buna voie, veti fi probabil pus in executare silita, dar avand in vedere ca nu aveti bunuri si nici venituri nu veti putea fi executat, insa imediat ce va veti angaja undeva vi se va putea pune poprire pe salariu.
in 6 ani de cand tot primesc scrisorele de la firma de recuperare nu a fost intocmit niciodata un dosar de executare! simple scrisori si invitatii de plata , niciodata de la un executor, din ceea ce citisem ar fi trebuit sa fie totusi un dosar de executare ca sa nu se prescrie, si in cadrul acelui dosar de executare sa primesc somatii de plata, nu pur si simplu scrisorele. adica ma gandesc ca timp suficient a fost, sunt 6 ani in care ar fi putut face asta.
nu am fost niciodata chemat in judecata, nu am recunoscut in vreun fel datoria catre aceasta firma de recuperare. nu vreau sa platesc de buna voie , in primul rand ca nu am posibilitatea si in al doilea rand, suma este mai mult decat dublu creditului pe care l-am luat , nu de acum, ci din 2008 de cand am inceput sa primesc aceste scrisori
Puteti invoca prescriptia daca ajungeti sa va execute silit. daca dreptul lor nu era prescris, s-ar fi adresat deja executorului. Daca se hotarasc s-o faca totusi, in termen de 15 zile de cand fie va someaza executorul, fie va treziti cu contul blocat sau alta forma de executare, veti contesta si invoca implinirea termnului de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Executare silita mazilugabriela mazilugabriela Buna ziua, Daca in 2008 s a achizitionat un credit de nevoi persoanale fara ipoteca si dupa 3 -4 luni din anumite motive nu s a mai putut plati rata,persoana ... (vezi toată discuția)