Buna ziua,
as vrea cateva sfaturi pentru problema urmatoare: in Asociatia unde locuiesc, exista proprietari deconectati de la sistemul centralizat de incalzire si proprietari care inca il folosesc. Conform legii, toti trebuie sa plateasca un cuantum de parti comune, fara exceptie. Presedintele Asociatiei a hotarat insa de curand (el fiind deconectat) ca nu doreste ca cei deconectati sa plateasca acele parti comune.
1. As da in judecata Presedintele. E corect? Sau Asociatia?
2. Prejudiciul inca nu e creat (urmeaza in lunile ce vin daca se aplica 'hotararea' presedintelui), ce voi preciza, cum il estimez?
3. Legea este foarte clara. Cat de complicat/lung ar fi procesul? Nu am facut asta niciodata.
in cazul in care nu mi se raspunde (favorabil) contestatiei, presupunand ca am procesul verbal al sedintei Asociatiei si contestatia mea, va trebui sa depun o plangere pentru a chema in judecata Presedintele Asociatiei.
Unde fac acest lucru? La Judecatorie sau la Tribunal?
multumesc
Trebuie sa actionati in judecata asociatia de proprietari, nu pe presedinte.
Asociatia este reprezentata de presedinte, deci el oricum este implicat in aceasta poveste.
Daca l-ati da pe el in judecata, l-ati chema ca persoana fizica, ceea ce nu este normal pentru ca el nu a luat in final aceasta hotarare ca persoana fizica, ci ca reprezentant al asociatiei.
presupunand ca eu castig procesul si Asociatia plateste cheltuieli de judecata, cum se vor recupera acestea?
de la proprietari? adica inclusiv de la mine?