avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz

se pooate lua casa de asociatia de proprietari daca ai o datorie de 4600 roni? poate presedintele si comitetul sa se imbogateasca pe seama unor nevoiasi,ptr ca asa ameninta.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:46, 30 Mai 2014
Casa poate fi executata silit daca datoria depaseste 10000 lei.
in cazul neplatii cheltuielilor de intretinere, daca asociatia de proprietari va actioneaza in justitie, dupa finalizarea dosarului si punerea in executare a hotararii, casa va fi scoasa la licitatie si vanduta. dupa acoperirea sumelor restante la intretinere, diferenta ramasa ii revine proprietarului.
Conform norme in vigoare
L nr 230/2007 Articolul 50
(1)Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2)Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru.
(3)Sentinta data in favoarea asociatiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar, poate fi pusa in aplicare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisa de Codul de procedura civila.
Articolul 51
(1)Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2)Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3)Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.

poate presedintele si comitetul sa se imbogateasca pe seama unor nevoiasi,ptr ca asa ameninta.

Este greu de crezut ca presedintele si membrii comitetului executiv se pot imbogati prin achizitionarea aceluiasi apartament
Presedintele de asociatie detine autoritatea si competenta sa demareze in instanta procedura de recuperare sume cu titlu de restanta ,neachitate in termen de 90 de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre penalitati intretinere corovischidavid corovischidavid daca nu platesc penalitatile -si platesc doar intretinerea la zi poate sa scoata la licitatie apartamentu :? (vezi toată discuția)
Restante foarte mari la intretinere - va rog un sfat gabriela.ammendola gabriela.ammendola imi cer scuze ca sunt noua pe site si scriu din Australia. sora mea a stat in casa mea din 2012. a plecat de o luna din casa si am aflat ca am sume ... (vezi toată discuția)
Repartizare sume fraudate in asociatie Draganleia Draganleia Buna seara, sunt membra unei asociatii de proprietari. Sunt debransata din 2002 de la termoficare si gaze si din 2010 de la apa canal In urma unei fraude a ... (vezi toată discuția)