avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general analiza de pret
Discuție deschisă în Contabilitate în general

analiza de pret

cum se face analiza de pret la un produs (cafea de ex.) pentru care se cheltuie cafea 8 g si zahar plic 2 buc ?
salariul angajatului e de 780.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:11, 7 Mai 2009
Va sugerez, avand in vedere cazuri practice care functioneaza, sa vedeti cu ce pret se vinde ceasca de cafea in zona dv. Exemplu 2 lei. Va costa 1 kg de cafea 30 lei. Din aceasta cantitate faceti 100 cesti de cafea. Deci 0,3 lei/ceasca. Zaharul 2 buc x 0,1 lei=0,2 lei/ceasca. Total 0,5 lei/ceasca. Diferenta pana la pretul de vanzare va acopera costul apei, energiei consumate pentru preparat cafeaua, salarii, chirii, etc. Acestea din urma (salarii, chirii, transport, etc) nu le puteti determina pe o cafea pentru ca in acel local comercializati si alte produse. La fiecare produs vandut aveti diferente intre costurile facute de dv si preturile de vanzare si din aceste diferente va acoperiti toate cheltuielile cu salariile, chirii, etc.
In functie de pretul de achizitie, de volumul vanzarilor, de concurenta puteti modifica pretul de vanzare pentru a va acoperi cheltuielile si a obtine un profit.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la o...cafea nucu$ nucu$ Viata ca o cafea buna! :coffee: Un grup de oameni de succes in apogeul carierei lor, toti avand joburi si pozitii de vis,masini si case au facut o vizita ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru cofetarie mariusgabriel mariusgabriel buna ziua, am deschis o cofetarie unde se comercializeaza urmatoarele: prajituri, sucuri, ceai cald, cafea, bomboane si produse de patiserie. Am depus ... (vezi toată discuția)
Deviz- produse finite miraj miraj buna seara! am preluat un SRL cu domeniul de activitate de confectionarea de garduri si porti din fier forjat. rog foarte mult cine lucreaza in acest ... (vezi toată discuția)