avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa depun la Protectia Copilului o sesizare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa depun la Protectia Copilului o sesizare despre abuzurile tatalui

Cum trebuie procedat ca aceasta sesizare sa fie depusa apoi si in instanta in cadrul procesului de divort?
Sustine ca nu e lasat sa-si vada copilul ceea ce este o minciuna, el refuzand in mod constant sa-l vada. Si apoi merge la Protectia Copilului si cere intalniri asistate deoarece el nu-si poate vedea copilul altfel, desi l-am rugat sa nu traumatizeze copilul cu aceste intalniri. Doar din razbunare face aceste lucruri zicandu-mi ca nu face el ce vreau eu.
Cum se poate proceda in acest caz, deoarece vreau sa fac o sesizare la Protectia Copilului.
Daca el a fost violent in trecut si este o plangere la politie cum trebuie procedat ca acest fapt sa fie depus si la dosarul de divort?
Oare se poate obtine un ordin de restrictie daca el continua cu amenintarile si hartuirea? Nu ma mai poate batea cum obisnuia din cauza plangerii la politie unde se vaita ca e chemat sa dea declaratii. Plangerea a fost facuta in august anul trecut
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Vicky1, utilizator
Doamnă, plângere la Poliţie pot să fac şi eu şi oricine, dvs. trebuia să luaţi nr. de înregistrare pe o copie, odată cu depunerea plângerii. Puteţi cere copie, dar nu sunt convinsă că veţi primi. Dacă v-a bătut, trebuia să mergeţi şi la IML, chiar şi pentru o zgârietură-proba este plângerea şi certificatul medical de la IML.
În legea 257/2013 există prevederea că, la cererea părintelui nerezident, când există un program de vizită stabilit, se poate dispune monitorizarea acestuia timp de 6 luni şi se poate prelungi cu încă 6 luni, psihologii de la DGASPC vor întocmi un raport după expirarea acestui termen, raportul acestora fiind probă în instanţă.
Deci nu durează la nesfârşit.
Eu, în locul dvs., aş fi de acord cu întâlnirile asistate după programul dvs. de lucru, adică după orele 18 şi sâmbătă şi duminică. ;) chiar i-aş ruga pe cei de la DGASPC să vină atunci. Acum depinde şi de ocupaţia dvs., asta ţine dacă aveţi servici şi copilul este la grădiniţă.
Undeva aş insista pe faptul că domnul e violent şi chiar vă bucuraţi că veţi fi asistată de o terţă persoană, că d-nul a agresat şi vecina, şi bunica, şi pisica...Această monitorizare e pacoste pe capul celor de la Protecţia copilului, în general programele de vizită sunt în weekend şi de sărbători, când ei, funcţionarii, au liber, în plus, sunt in mijlocul unor situaţii conflictuale, absolut neplăcute.
Martonze, utilizator
A existat un program stabilit la Protectia Copilului si nu l-a respectat.
În cazul acesta, de fiecare dată când nu vine la programul stabilit, scrieţi-i un email că iar nu a respectat programul, acelaşi email trimteţi-l la DGASPC, în atenţia serviciului care se ocupă de caz.
Bombardaţi-i cu scrisori, nu-l lăsaţi pe el să conducă ostilităţile, când de fapt este în culpă.
Multumesc pentru sfaturi. Voi incepe si eu atacul.
Vicky1, utilizator
Si eu va recomand sa fiti de acord cu vizitele asistate insa in perioade in care acest lucru nu strica programul copilului si nu va impiedica desfasurarea activitatii profesionale.
Important este ca dvs sa dovediti ca sunteti disponibila si nu va opuneti - asa incat plangerile lui sunt nefondate.

Puteti ruga vecinii sa va dea declaratii scrise despre comportamentul tatalui si sa le depuneti la DGASPC (asa incat sa nu fie nevoiti sa umble pe la vecini si sa-si faca treaba).
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza dupa divort? Vicky1 Vicky1 Divortul s-a incheiat in septembrie 2014, minorul mi-a fost incredintat si tatal a fost obligat la plata unei pensii alimentare. Tatal iubitor nu ii ... (vezi toată discuția)
Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)