buna ziua.
divortul a fost acum 6 ani si a fost facut fara partaj.
Apoi am fost silit sa plec din casa in care locuiam.
Desi nu am luat nici o masura in acest sens nu intentionez sa renunt la drepturile mele de proprietate.
Recent am aflat ca fosta sotie doreste sa renoveze casa.
Intrebarea mea este daca trecerea timpului afecteaza dreptul meu de proprietate. Niste prieteni m'au avertizat de posibilitatea existentei unor situatii de renuntare tacita sau asa ceva. As dori va rog sa aflu mai multe despre aceasta situatie.
De acord, caci desi dreptul de proprietate nu va este afectat, ceea ce ati putea obtine la partaj se poate schimba destul de mult in timp... foarte mult.
Mergeti la un avocat macar sa va informati ce inseamna toate astea si, in functie de interesul dv., poate chiar va intelegeti cu doamna ca sa nu mai cheltuiti prin instante.
Intr-adevar actiunea de partaj este imprescriptibila, dar faptul ca fosta sotie locuieste in imobilul bun comun , va urmeaza sa efectueze renovari la acel imobil, ca probabil si plateste impozitul aferent, etc, etc. la un eventual proces de partaj, toate acestea vor fi in avantajul dansei .
adica, vor creste si mai mult sansele ca dansei sa i se atribuie imobilul in natura, iar dvs sa primiti doar o sulta .
incercati sa faceti partajul de comun acord, inainte de efectuarea acelor renovari . cel putin acum aveti sanse sa obtineti eventual, o sulta mai mare ..
Partaj
club-35
In urma divortului , am facut un partaj voluntar in fata notarului asupra unui imobil detinut in cota parte cu fosta sotie,caruia i-am cedat cotele parti ... (vezi toată discuția)